Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

eFORUM Prawa żywnościowego - dodatki do żywności i technologie dzień 2

Data: 23.11.2022 Miejsce:
Czas trwania: 8 h

Cel szkolenia

Przekazanie unikalnej, eksperckiej wiedzy w formule opartej na konkretnych przypadkach stanowiacych szczególne wyzwania dla producentów żywności. Formuła on-line pozwala uczestnikom na zoptymalizowanie kosztu, czasu, ale nadal umożliwia zadawanie pytan i nawiązywanie relacji z prelegentami i uczestnikami szkolenia.

Szkolenie skierowane do

Managerowie i specjaliści odpowiedzialni za zgodność produktów z przepisami, technologię i formulację produktów, działania marketingowe w firmie, relacje z inspekcjami i kontrahentami. Poziom merytoryczny dostosowany do osób zajmujących się zawodowo obszarem produkcji i dystrybucji żywności.

Program

PROGRAM DZIEŃ 2

SESJA PORANNA

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 8:50

Substancje konserwujące w półproduktach, a ich funkcja technologiczna na przykładzie kwasu sorbowego i sorbinianu w osłonkach kabanosów

Bartosz Fogel, GFP Legal

9:00

Hasło „bez substancji konserwujących” w przypadku produktów kiszonych/pasteryzowanych/sterylizowanych – czy i kiedy jest zasadne?

Aleksandra Jasieniak, Food Law

9:20

Warunki stosowania dodatków w produkcji ekologicznej

Magdalena Wolska, Foodfakty

9:40

Dodatki w suplementach diety dla niemowląt i małych dzieci - stan prawny a praktyka organów nadzoru

Magdalena Wawrzyniak, Food & Pharma Legal

10:00

Dodatki do żywności a dodatki funkcjonalne – deklarowanie efektów dla zdrowia (witaminy, błonnik, kurkumina, HPMC, substancje słodzące)

Izabela Tańska, IGI Food Law

10:20

Sesja Q&A

10:40

SESJA POPOŁUDNIOWA

 WSTĘP - Janusz Olejnik - godz. 12:50

Odpowiedzialność prawna dystrybutora dodatków i podmiotu je stosującego - kazus wykrycia ETO

Patryk Kalinowski, Food Law

13:00

Przegląd zasad dotyczących dwutlenku tytanu w produktach spożywczych – perspektywa prawa UE i prawno-porównawcza (UK, Polska, Niemcy)

Agnieszka Sztoldman, Osborne Clarke

13:20

Terpeny i aromaty konopne w środkach spożywczych

Magdalena Wawrzyniak, Food & Pharma Legal

13:40

Enzymy w produkcji żywności: wybrane zagadnienia naukowe i praktyczne

Marek AdamczakUniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

14:00

Nanomateriały w żywności – perspektywa zmian prawnych, urzędowe kontrole

Paweł MiroszKancelaria DZP

14:20

Sesja Q&A 

14:40

Broszura z programem eFORUM Dodatki do żywności i technologie - 22-23.11.2022

 
POBIERZ

Warunki uczestnictwa

Chęć udziału możecie Państwo zgłosić:

1. Poprzez rejestrację wstępną poniżej - formularz zgłoszeniowy (rejestracja jest wyłącznie wstępnym wyrażeniem chęci udziału, wystarczy wypełnienie jednorazowe w dowolnym dniu, odezwiemy się niezwłocznie) 

2. Wysyłając informację emailem na adresy:
foodfakty@foodfakty.pl 
joanna.markwas@foodfakty.pl

3. Telefonicznie numerami telefonów:
663 224 529
600 972 263
507 726 456

Skontaktujemy sie z Państwem niezwłocznie

Firmy produkcyjne i dystrybuujące żywność

Klienci Strefy Managera - wszystkie rodzaje firm

Cena/netto

Link rejestracja wstępna

Szkolenie w wybranym jednym dniu/osoba

390 PLN

DZIEŃ 1

DZIEŃ 2

Szkolenia oba dni (wliczony rabat 30% na kolejny dzień)

Kolejny uczestnik z organizacji

660 PLN

50 PLN

OFERTA SPACJALNA „FIRMA” – OBA DNI SZKOLENIA

DO 10 UCZESTNIKÓW Z DANEJ FIRMY (CENA ŁĄCZNA)

990 PLN

Bonus dla klientów Strefy Managera  oraz Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich

 Oferta FIRMA oba dni w cenie 660 PLN

Oraz 10% rabatu przy zakupie udziału dla pojedynczego uczestnika 

Nauka (Uczelnie, Instytuty badawcze)

Inspekcje urzędowe

Cena/osoba netto

Link rejestracja wstępna

Szkolenie w jednym wybranym dniu

100 PLN

DZIEŃ 1

DZIEŃ 2

Szkolenie oba dni

200 PLN

Studenci – rejestracja na adres e-mail uczelni

BEZPŁATNIE

Pozostałe firmy nie spełniające warunków powyżej

Cena/osoba netto

Link rejestracja wstępna

Szkolenie w jednym wybranym dniu

590 PLN

DZIEŃ 1

DZIEŃ 2

Szkolenie oba dni

1180 PLN

Pozostałe warunki udziału w broszurze.

NINIEJSZY FORMULARZ JEST WYŁĄCZNIE WYRAZENIEM WSTĘPNEJ CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO SKONTAKTUJEMY SIĘ Z PAŃSTWEM W CELU USTALENIA SZCZEGÓŁÓW

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.