eFORUM Prawa żywnościowego - dodatki do żywności i technologie dzień 2
Data: 23.11.2022 Miejsce:
Czas trwania: 8 h
Cel szkolenia
Przekazanie unikalnej, eksperckiej wiedzy w formule opartej na konkretnych przypadkach stanowiacych szczególne wyzwania dla producentów żywności. Formuła on-line pozwala uczestnikom na zoptymalizowanie kosztu, czasu, ale nadal umożliwia zadawanie pytan i nawiązywanie relacji z prelegentami i uczestnikami szkolenia.
Szkolenie skierowane do
Managerowie i specjaliści odpowiedzialni za zgodność produktów z przepisami, technologię i formulację produktów, działania marketingowe w firmie, relacje z inspekcjami i kontrahentami. Poziom merytoryczny dostosowany do osób zajmujących się zawodowo obszarem produkcji i dystrybucji żywności.
Program
PROGRAM DZIEŃ 2 |
|
SESJA PORANNA WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 8:50 |
|
Substancje konserwujące w półproduktach, a ich funkcja technologiczna na przykładzie kwasu sorbowego i sorbinianu w osłonkach kabanosów Bartosz Fogel, GFP Legal |
9:00 |
Hasło „bez substancji konserwujących” w przypadku produktów kiszonych/pasteryzowanych/sterylizowanych – czy i kiedy jest zasadne? Aleksandra Jasieniak, Food Law |
9:20 |
Warunki stosowania dodatków w produkcji ekologicznej Magdalena Wolska, Foodfakty |
9:40 |
Dodatki w suplementach diety dla niemowląt i małych dzieci - stan prawny a praktyka organów nadzoru Magdalena Wawrzyniak, Food & Pharma Legal |
10:00 |
Dodatki do żywności a dodatki funkcjonalne – deklarowanie efektów dla zdrowia (witaminy, błonnik, kurkumina, HPMC, substancje słodzące) Izabela Tańska, IGI Food Law |
10:20 |
Sesja Q&A |
10:40 |
SESJA POPOŁUDNIOWA WSTĘP - Janusz Olejnik - godz. 12:50 |
|
Odpowiedzialność prawna dystrybutora dodatków i podmiotu je stosującego - kazus wykrycia ETO Patryk Kalinowski, Food Law |
13:00 |
Przegląd zasad dotyczących dwutlenku tytanu w produktach spożywczych – perspektywa prawa UE i prawno-porównawcza (UK, Polska, Niemcy) Agnieszka Sztoldman, Osborne Clarke |
13:20 |
Terpeny i aromaty konopne w środkach spożywczych Magdalena Wawrzyniak, Food & Pharma Legal |
13:40 |
Enzymy w produkcji żywności: wybrane zagadnienia naukowe i praktyczne Marek Adamczak, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie |
14:00 |
Nanomateriały w żywności – perspektywa zmian prawnych, urzędowe kontrole Paweł Mirosz, Kancelaria DZP |
14:20 |
Sesja Q&A |
14:40 |
Broszura z programem eFORUM Dodatki do żywności i technologie - 22-23.11.2022
![]() |
POBIERZ |
Warunki uczestnictwa
Chęć udziału możecie Państwo zgłosić:
1. Poprzez rejestrację wstępną poniżej - formularz zgłoszeniowy (rejestracja jest wyłącznie wstępnym wyrażeniem chęci udziału, wystarczy wypełnienie jednorazowe w dowolnym dniu, odezwiemy się niezwłocznie)
2. Wysyłając informację emailem na adresy:
foodfakty@foodfakty.pl
joanna.markwas@foodfakty.pl
3. Telefonicznie numerami telefonów:
663 224 529
600 972 263
507 726 456
Skontaktujemy sie z Państwem niezwłocznie
Firmy produkcyjne i dystrybuujące żywność Klienci Strefy Managera - wszystkie rodzaje firm |
Cena/netto |
Link rejestracja wstępna |
Szkolenie w wybranym jednym dniu/osoba |
390 PLN |
|
Szkolenia oba dni (wliczony rabat 30% na kolejny dzień) Kolejny uczestnik z organizacji |
660 PLN 50 PLN |
|
OFERTA SPACJALNA „FIRMA” – OBA DNI SZKOLENIA DO 10 UCZESTNIKÓW Z DANEJ FIRMY (CENA ŁĄCZNA) |
990 PLN |
|
Bonus dla klientów Strefy Managera oraz Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich Oferta FIRMA oba dni w cenie 660 PLN Oraz 10% rabatu przy zakupie udziału dla pojedynczego uczestnika |
Nauka (Uczelnie, Instytuty badawcze) Inspekcje urzędowe |
Cena/osoba netto |
Link rejestracja wstępna |
Szkolenie w jednym wybranym dniu |
100 PLN |
|
Szkolenie oba dni |
200 PLN |
|
Studenci – rejestracja na adres e-mail uczelni |
BEZPŁATNIE |
Pozostałe firmy nie spełniające warunków powyżej |
Cena/osoba netto |
Link rejestracja wstępna |
Szkolenie w jednym wybranym dniu |
590 PLN |
|
Szkolenie oba dni |
1180 PLN |
Pozostałe warunki udziału w broszurze.
NINIEJSZY FORMULARZ JEST WYŁĄCZNIE WYRAZENIEM WSTĘPNEJ CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO SKONTAKTUJEMY SIĘ Z PAŃSTWEM W CELU USTALENIA SZCZEGÓŁÓW
Zapytaj organizatora o szczegóły