Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

eFORUM Prawo Żywnościowe FoodFakty - Dodatki do żywności i znakowanie - dzień 2

Data: 24.11.2023 Miejsce:
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

Przekazanie unikalnej, eksperckiej wiedzy w formule opartej na konkretnych przypadkach stanowiących szczególne wyzwania dla producentów żywności. Formuła online pozwala uczestnikom na zoptymalizowanie kosztu, czasu, ale nadal umożliwia zadawanie pytań i nawiązywanie relacji z prelegenami i uczestnikami.

NOWOŚĆ 

Przekazane przez prelegentów materiały, zostaną udostępnione uczestnikom przed sesjami, tak żeby chętni mogli je wydrukowac w celu efektywniejszych notatek. 

Szkolenie skierowane do

Managerowie i specjaliści odpowiedzialni za zgodność produktów z przepisami, technologię i formulację produktów, działania marketingowe w firmie, relacje z inspekcjami i kontrahentami. Poziom merytoryczny dostosowany do osób zajmujących się zawodowo obszarem produkcji i dystrybucji żywności.

Program

PROGRAM DZIEŃ 2

SESJA PORANNA

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 8:50

Okresy przydatności do spożycia w świetle nowych regulacji i praktyki sądowej

dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, FoodLaw|Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego

9:00

Wprowadzanie do obrotu i znakowanie żywności z dodatkiem surowców z owadów

mec. Bartosz Fogel, GFP Legal

9:20

Wprowadzanie do obrotu białek pochodzenia roślinnego – prawo i praktyka

Izabela Tańska, IGI Food Law

9:40

Dodatek do żywności czy jednak substancja pomocnicza? Jak to sprawdzić i dlaczego warto?

Joanna Olszak, IGI Food Law

10:00

Najczęściej popełniane błędy w deklarowaniu alergenów na etykietach

Aleksandra Jasieniak, FoodLaw|Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego

10:20

SESJA PORANNA –  ZNAKOWANIE - OPAKOWANIA

Akryloamid jako przykład zanieczyszczenia procesowego do ciągłego doskonalenia - na co przemysł musi być gotowy?

Magda Biernat-Kopczyńska, REKOPOL

10:40

Sesja Q&A

11:00

SESJA POPOŁUDNIOWA

 WSTĘP - Janusz Olejnik - godz. 12:30

Akryloamid jako przykład zanieczyszczenia procesowego do ciągłego doskonalenia - na co przemysł musi być gotowy?

dr inż. Romualda Dolińska, Silliker; Mérieux NutriSciences

12:40

Przegląd prac Komisji Europejskiej w zakresie dodatków do żywności

Joanna Gajda-Wyrębek, NIZP PZH-PIB

13:00

BLOK PERSPEKTYWY I PRACE LEGISLACYJNE

Projekt zmian w dyrektywach śniadaniowych czyli jak prawidłowo oznakować miód, soki owocowe, dżemy, marmolady, galaretki itp. – omówienie założeń projektu

mec. Ewa Kuczyńska, GFP Legal

13:40

Prace legislacyjne - Perspektywa EU

Izabela TańskaIGI Food Law

14:00

Prace legislacyjne - Perspektywa PL

dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, FoodLaw | Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego

14:12

Sesja Q&A 

14:25 

POBIERZ BROSZURĘ eFORUM Prawo Żywnościowe FoodFakty - Dodatki do żywności i znakowanie 23-24.11.2023

POBIERZ

ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU TAKŻE W DNIU 1

Warunki uczestnictwa

ZGŁOSZENIE CHĘCI UDZIAŁU

  1. Poprzez rejestrację wstępną poprzez formularz poniżej 
  2. Wysyłając informację e-mailem na adresy:
    foodfakty@foodfakty.pl
    joanna.markwas@foodfakty.pl
  3. Telefonicznie pod numer telefonu:
      663 224 529 lub 600 972 263 lub 507 726 456

Skontaktujemy się z Państwem niezwłocznie.

Rodzaj udziału

Cena netto

Udział w wybranym jednym dniu – 1 osoba

490 PLN

Udział w dwóch dniach – 1 osoba

690 PLN

OFERTA SPECJALNA FIRMA

 

Pakiet „FIRMA 5” 2 dni – do 5 osób

990 PLN

Pakiet ,,FIRMA 10” 2 dni – do 10 osób

1390 PLN

RABATY

Klienci Strefy Managera - 10% od ceny regularnej

Ilość pakietów „FIRMA 10” ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń

Inne konfiguracje - prosimy o kontakt z konsultantem

UWAGA! Rabaty nie sumują się.

Nauka (Uczelnie, Instytuty badawcze),

Inspekcje urzędowe

Cena za osobę netto

Udział w jednym wybranym dniu

100 PLN

Udział w obu dniach

200 PLN

Studenci (rejestracja wyłącznie na adres e-mail uczelni, bezpłatny udział nie dotyczy studentów podyplomowych)

 BEZPŁATNIE

Ceny w tabeli netto, VAT 23%

Każdorazowo skontaktuje się z Państwem nasz konsultant i potwierdzi warunki oraz ustali sposób płatności.

NINIEJSZY FORMULARZ JEST WYŁĄCZNIE WYRAZENIEM WSTĘPNEJ CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO SKONTAKTUJEMY SIĘ Z PAŃSTWEM W CELU USTALENIA SZCZEGÓŁÓW

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.