eFORUM Prawo Żywnościowe FoodFakty - Dodatki do żywności i znakowanie - dzień 2
Data: 24.11.2023 Miejsce:
Czas trwania: 7 h
Cel szkolenia
Przekazanie unikalnej, eksperckiej wiedzy w formule opartej na konkretnych przypadkach stanowiących szczególne wyzwania dla producentów żywności. Formuła online pozwala uczestnikom na zoptymalizowanie kosztu, czasu, ale nadal umożliwia zadawanie pytań i nawiązywanie relacji z prelegenami i uczestnikami.
NOWOŚĆ
Przekazane przez prelegentów materiały, zostaną udostępnione uczestnikom przed sesjami, tak żeby chętni mogli je wydrukowac w celu efektywniejszych notatek.
Szkolenie skierowane do
Managerowie i specjaliści odpowiedzialni za zgodność produktów z przepisami, technologię i formulację produktów, działania marketingowe w firmie, relacje z inspekcjami i kontrahentami. Poziom merytoryczny dostosowany do osób zajmujących się zawodowo obszarem produkcji i dystrybucji żywności.
Program
PROGRAM DZIEŃ 2 |
|
SESJA PORANNA WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 8:50 |
|
Okresy przydatności do spożycia w świetle nowych regulacji i praktyki sądowej dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, FoodLaw|Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego |
9:00 |
Wprowadzanie do obrotu i znakowanie żywności z dodatkiem surowców z owadów mec. Bartosz Fogel, GFP Legal |
9:20 |
Wprowadzanie do obrotu białek pochodzenia roślinnego – prawo i praktyka Izabela Tańska, IGI Food Law |
9:40 |
Dodatek do żywności czy jednak substancja pomocnicza? Jak to sprawdzić i dlaczego warto? Joanna Olszak, IGI Food Law |
10:00 |
Najczęściej popełniane błędy w deklarowaniu alergenów na etykietach Aleksandra Jasieniak, FoodLaw|Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego |
10:20 |
SESJA PORANNA – ZNAKOWANIE - OPAKOWANIA |
|
Akryloamid jako przykład zanieczyszczenia procesowego do ciągłego doskonalenia - na co przemysł musi być gotowy? Magda Biernat-Kopczyńska, REKOPOL |
10:40 |
Sesja Q&A |
11:00 |
SESJA POPOŁUDNIOWA WSTĘP - Janusz Olejnik - godz. 12:30 |
|
Akryloamid jako przykład zanieczyszczenia procesowego do ciągłego doskonalenia - na co przemysł musi być gotowy? dr inż. Romualda Dolińska, Silliker; Mérieux NutriSciences |
12:40 |
Przegląd prac Komisji Europejskiej w zakresie dodatków do żywności Joanna Gajda-Wyrębek, NIZP PZH-PIB |
13:00 |
BLOK PERSPEKTYWY I PRACE LEGISLACYJNE |
|
Projekt zmian w dyrektywach śniadaniowych czyli jak prawidłowo oznakować miód, soki owocowe, dżemy, marmolady, galaretki itp. – omówienie założeń projektu mec. Ewa Kuczyńska, GFP Legal |
13:40 |
Prace legislacyjne - Perspektywa EU Izabela Tańska, IGI Food Law |
14:00 |
Prace legislacyjne - Perspektywa PL dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, FoodLaw | Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego |
14:12 |
Sesja Q&A |
14:25 |
POBIERZ BROSZURĘ eFORUM Prawo Żywnościowe FoodFakty - Dodatki do żywności i znakowanie 23-24.11.2023
![]() |
POBIERZ |
ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU TAKŻE W DNIU 1
Warunki uczestnictwa
ZGŁOSZENIE CHĘCI UDZIAŁU
- Poprzez rejestrację wstępną poprzez formularz poniżej
- Wysyłając informację e-mailem na adresy:
foodfakty@foodfakty.pl
joanna.markwas@foodfakty.pl - Telefonicznie pod numer telefonu:
663 224 529 lub 600 972 263 lub 507 726 456
Skontaktujemy się z Państwem niezwłocznie.
Rodzaj udziału |
Cena netto |
Udział w wybranym jednym dniu – 1 osoba |
490 PLN |
Udział w dwóch dniach – 1 osoba |
690 PLN |
OFERTA SPECJALNA FIRMA |
|
Pakiet „FIRMA 5” 2 dni – do 5 osób |
990 PLN |
Pakiet ,,FIRMA 10” 2 dni – do 10 osób |
1390 PLN |
RABATY |
|
Klienci Strefy Managera - 10% od ceny regularnej Ilość pakietów „FIRMA 10” ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń Inne konfiguracje - prosimy o kontakt z konsultantem UWAGA! Rabaty nie sumują się. |
Nauka (Uczelnie, Instytuty badawcze), Inspekcje urzędowe |
Cena za osobę netto |
Udział w jednym wybranym dniu |
100 PLN |
Udział w obu dniach |
200 PLN |
Studenci (rejestracja wyłącznie na adres e-mail uczelni, bezpłatny udział nie dotyczy studentów podyplomowych) |
BEZPŁATNIE |
Ceny w tabeli netto, VAT 23%
Każdorazowo skontaktuje się z Państwem nasz konsultant i potwierdzi warunki oraz ustali sposób płatności.
NINIEJSZY FORMULARZ JEST WYŁĄCZNIE WYRAZENIEM WSTĘPNEJ CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO SKONTAKTUJEMY SIĘ Z PAŃSTWEM W CELU USTALENIA SZCZEGÓŁÓW
Zapytaj organizatora o szczegóły