Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM- Rewolucja opakowaniowa i jej wpływ na środowisko i branżę

Data: 21.10.2021 12:00

Cel webinarium

Opakowania są w bardzo dużym stopniu odpowiedzialne za odpady środowiskowe. Szacuje się, że branża spożywcza jest największym odbiorcą opakowań. Ostatnie dwa lata przewrotnie dzięki pandemii to ogromny rozwój branży opakowaniowej związany ze zmianą zwyczajów zakupowych, ale również nowe wyzwania, do których należy się przygotować jak najszybciej. Zaproszeni eksperci przedstawią szerokie spojrzenie na bieżące i przyszłe wyzwania oraz możliwości branży, i z pewnością zainspirują do działań. 

Światowy Dzień Żywności FAO w tym roku odbywa się 16 października. FoodFakty w ramach swojego wkładu w popularyzację celów zrównoważonego rozwoju przygotowało dedykowane wydarzenie dla branży spożywczej w Polsce. Włączamy się w obchody Światowego Dnia Żywności FAO i serdecznie zapraszamy do udziału oraz wysłuchania inspirujących prelekcji wybitnych specjalistów.

Webinarium skierowane do

Do wszytskich, kórzy uczestniczą w tworzeniu strategii opakowaniowej w firmach, ale również osób mających bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje, lub wpływ na bezpieczeństwo żywności. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany jest do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarzadząnia jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.

 

PARTNERZY


 

Program

 Pobierz ulotkę

Wstęp -  FoodFakty

Janusz Olejnik - FoodFakty

12:00

Blok Rekopol - Wyzwania dla branży opakowaniowej i jej klientów

ROP - rozszerzona odpowiedzialność producenta w świetle dyrektywy i przepisów krajowych

Michał Mikołajczyk – Prokurent, dyr. ds. sprzedaży - Rekopol

12:05

12:25

Ekoprojektowanie a osiąganie celów recyklingu

Marta Krawczyk – Pełnomocnik zarządu ds. ZSZ, st. specjalista ds. projektów - Rekopol

Blok nauka

Biopolimerowe folie aktywne do żywności

dr hab. Sabina Galus - Adiunkt w Katedrze Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji - Instytut Nauk o Żywności, SGGW w Warszawie

12:45

Blok Stowarzyszenia Natureef - Technologie i trendy rynkowe z perspektywy opakowań

Wstęp/zapowiedź bloku Stowarzyszenia Natureef

Jaśmina Solecka - Stowarzyszenie Natureef

13:00

Przyszłość sektora opakowań do żywności w kontekście wymagań Europejskiego Zielonego Ładu

prof. dr hab. inż. Artur Bartkowiak - Członek Zarządu Stowarzyszenia Natureef

13:05

Nowoczesne opakowania do żywności – Trendy, materiały i funkcje

Robert Gogolewski - Kierownik Działu R&D  - CDM Sp. z o.o.

13:25

Komunikacja, jakość i bezpieczeństwo w opakowaniach

dr inż. Karolina Wiszumirska - Dyrektor Centrum Badań i Rozwoju Produktów SCUEP oraz ekspert ds. opakowań w Stowarzyszeniu Natureef

dr hab. inż. Patrycja Wojciechowska - Naukowiec i wykładowca w Katedrze Jakości Produktów Przemysłowych i Opakowań Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Ekspert Stowarzyszenia Natureef i Spółki Celowej UEP w Poznaniu

13:37

Najnowsze zmiany prawne w opakowaniach

Adam Fotek - Ekspert ds. Badań J.S. Hamilton

13:52

Sesja Q&A

14:04

Warunki uczestnictwa w Webinarium

21.10.2021, godz. 12:00 – 14:30

W celu bezpłatnego uczestnitwa prosimy o rejestrację przez poniższy formularz, a także potwierdzenie maila, który do Państwa wyśle system (UWAGA! może trafić do spamu)

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn