eFORUM Szkoleniowe FoodFakty Monitoring środowiskowy 2023 - dzień 2
Data: 15.12.2023 Miejsce:
Czas trwania: 7 h
Cel szkolenia
Szanowni Państwo,
Wracamy do Państwa z tematyka związaną z monitoringiem środowiskowym. W tym roku zgodnie z wieloma sugestiami nadajemy naszemu wydarzeniu charakter pełnowymiarowego szkolenia. Poszczególne tematy i prelekcje będą obszerniejsze, wnikające dużo głebiej w materię danego zagadnienia.
Jak zwykle zaprosiliśmy międzynarodowych ekspertów, z pewnością poszerzą perspektywę spojrzenia na temat. Nie zabraknie praktyków z firm, którzy od lat rozwijają podejście do zarządzania bezpieczeństwem żywności z wykorzystaniem monitoringu środowiskowego. Niebagatelną zaletą naszych projektów jest mozliwość zadawania pytań i aż 4 sesje Q&A.
Projekt realizujemy w ramach naszej misji: Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności.
Dziękujemy wszytskim ekspertom i organizacjom za wkład merytoryczny.
Serdecznie zapraszamy
Janusz Olejnik
Szkolenie skierowane do
Do wszystkich, którzy na poszczególnych etapach łańcucha, a szczególnie w przetwórstwie, mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności.
Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru:
- zarządzania obszarem bezpieczeństwa żywności
- procesów mycia i dezynfekcji
- produkcji i technologii
- zarządzania jakością
- managerów obszarów związnych z aspektami zgoności produktów
PARTNERZY MERYTORYCZNI I ORGANIZACJE ZAPROSZONYCH EKSPERTÓW
Program
PROGRAM DZIEŃ 2 |
|
SESJA PORANNA WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 8:50 |
|
MODUŁ 3 – Z PERSPEKTYWY LISTERII |
|
Krok 6 - Procedury działań naprawczych 6.1. Ukierunkowane wymazy (wektorowe) - podejście dochodzeniowe w przypadku poszukiwania źródła zanieczyszczeń Barbara Krupska, Intertek |
9:00 |
6.2. Działania naprawcze z perspektywy systemów GFSI Michał Kundzicz, PackFood |
9:20 |
6.3. Analiza trendów - Trwałość mikrobiologiczna produktu finalnego wynikiem czystości mikrobiologicznej środowiska produkcji - jak modelować programami monitoringu czystości mikrobiologicznej stref produkcji w celu uzyskiwania maksymalnej trwałości produktu finalnego Remigiusz Pomykała, ekspert |
9:50 |
Pogłębiona analiza historii wyników pozytywnych - możliwości techniczne i uwarunkowania Guillaume Dancoisne i Christina Schattovits, bioMérieux |
10:20 |
Krok 7 – Określ wartości bazowe Okiem praktyka – Najważniejsze elementy monitoringu środowiskowego na przykładzie branży mięsnej lek. wet. Antoni Gibowicz, Sokołów S.A. |
10:50 |
Sesja Q&A |
11:10 |
SESJA POPOŁUDNIOWA WSTĘP - Janusz Olejnik - godz. 12:20 |
|
MODUŁ 4 – Z PERSPEKTYWY ALERGENÓW I NIE TYLKO |
|
Alergeny w zakładzie - najnowsze wytyczne FAO/WHO dr Joanna Fotschki, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN |
12:30 |
Okiem praktyka- Krytyczne elementy zarządzania ryzykiem występowania alergenów w zakładzie i zarządzanie ryzykiem zanieczyszczeń krzyżowych Dorota Wyrwisz, Dawn Foods |
13:10 |
Okiem praktyka - Co, gdzie i jaką metodę wybrać do kontroli alergenów w środowisku produkcyjnym dr inż. Barbara Szuman, NEOGEN |
13:50 |
Walidacja procesów technologicznych - klucz do zapewnienia bezpieczeństwa mikrobiologicznego i jakości produktów dr Jakub Kobyliński, Silliker Polska Sp. z o.o. | Mérieux NutriSciences Group Wykład dodatkowy |
14:10 |
Sesja Q&A |
14:50 |
POBIERZ BROSZURĘ eFORUM Szkoleniowe FoodFakty Monitoring środowiskowy 2023
![]() |
POBIERZ |
ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU TAKŻE W DNIU 1 - Kroki 1-5
Warunki uczestnictwa
ZGŁOSZENIE WSTĘPNE CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO POTWIERDZAMY WARUNKI
- Wstepne zgłoszenie udziału wypełniając formularz poniżej
- Wysyłając informację e-mailem na adresy:
foodfakty@foodfakty.pl
joanna.markwas@foodfakty.pl - Telefonicznie pod numer telefonu:
663 224 529 lub 600 972 263 lub 507 726 456
Skontaktujemy się z Państwem niezwłocznie.
UDZIAŁ BEZ ZNIŻEK |
Cena netto/osoba |
Cena udziału w konferencji szkoleniowej – 2 dni |
690 PLN |
Cena udziału w konferencji szkoleniowej – 1 dzień |
390 PLN |
W związku z realizacją niniejszego projektu w ramach misji FoodFakty: Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności przy spełnieniu jednego z wybranych warunków możliwe zastosowanie ceny specjalnej |
|
CENA SPECJALNA - UDZIAŁ 2 DNI |
Cena netto/osoba |
Studenci (rejestracja na adres e-mail uczelni) |
BEZPŁATNIE |
Nauka i instytucje (Uczelnie, Instytuty badawcze), Inspekcje urzędowe |
190 PLN |
Jestem pracownikiem małej firmy produkcyjnej do 20 zatrudnionych osób |
|
Jestem niezależnym audytorem systemów bezpieczeństwa żywności |
290 PLN |
Firma jest klientem Strefy Managera |
|
Jestem pracownikiem średniej firmy do 50 zatrudnionych osób |
390 PLN |
Jestem audytorem jednostki certyfikacyjnej |
|
Jestem pracownikiem dużej firmy produkującej żywność >50 osób, a moje stanowisko w firmie jest bezpośrednio związane z bezpieczeństwem żywności |
|
PAKIETY FIRMA |
do 5 osób |
Firma produkcyjna/dystrybucyjna/usługowa |
890 PLN |
Firma będąca klientem Strefy Managera |
690 PLN |
Cena zawiera dostęp do nagrań przez 10 dni od momentu ich udostępnienia
UWAGA! Rabaty nie sumują się.
Ceny w tabeli netto, VAT 23%
Istnieje możliwość zwolnienia z podatku VAT dla jednostek finansowanych z budżetu Państwa.
Rejestracja na portalu FoodFakty jest wyłącznie wstępnym wyrażeniem chęci udziału.
Każdorazowo skontaktuje się z Państwem nasz konsultant i potwierdzi warunki oraz ustali sposób płatności.
Zapytaj organizatora o szczegóły