Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

FFSW: Rosnące zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i nowe wymogi standardów – zagrożenia mikrobiologiczne, BRCGS, akredytacja - 15.06

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Czwartek i piątek cyklu poświęcamy na przegląd wybranych kluczowych zawsze aktualnych, ale również rosnących wyzwań dla przemysłu spożywczego. Mikrobiologia zwyczajowo pozostaje jednym z najczęściej podejmowanych tematów, ale zdecydowanie nie wyłącznie. W gronie wykładowców eksperci i praktycy. Zapraszamy do zapoznania się z programem. 

Hasło przewodnie Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności na 2023 to: „NORMY DLA ŻYWNOŚCI RATUJĄ ŻYCIE"

W programie FFSW odniesiemy się również do szerszej perspektywy globalnych wyzwań zawartych w strategii 2022-2030 oraz celów SDG.

Cechy działań strategicznych Global Strategy for Food Safety:

  • Wybiegać w przyszłość
  • Opierać się na dowodach
  • Człowiek w centrum działań
  • Efektywność ekonomiczna działań

Wydarzenie skierowane do

Program tegorocznego FoodFakty Safety Week jest niezwykle bogaty merytorycznie, skierowany jest do wszystkich, którzy na każdym z etapów łańcucha żywności mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje o bezpieczeństwie i jakości żywności.

Zakres i poziom merytoryczny referatów dostosowany jest do potrzeb profesjonalistów z obszaru bezpieczeństwa, zgodności, jakości, produkcji, technologii, marketingu, komunikacji oraz wyższej kadry managerskiej i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej.

Podziel się wiedzą o naszym wydarzeniu i zaproś koniecznie kolegów z firmy. Wydarzenie organizowane w ramach misji FoodFakty - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności, udział otwarty i bezpłatny dla każdego zaintersowanego tematyką. 

 

eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI


 

Program

DZIEŃ 4 - Start godzina 11:00 - logowanie od 10:55

Wstęp

Janusz Olejnik - FoodFakty

11:00

Przegląd RASFF, bieżące trendy i sytuacja w 2022

Joanna Markwas - FoodFakty

11:05

BLOK I - Zagrożenia mikrobiologiczne i biologiczne – nieustające wyzwanie dla branży spożywczej cz. 1

Mykotoksyny i GMO – globalne ryzyko a wyzwania dla Polskiego Rynku Zbożowego

Magdalena Rogoza-Gołba - Biomedica

11:15

Elementy składowe skutecznego procesu mycia i dezynfekcji – wykonanie i dozór

Marcin Kędzierski - CID LINES

11:30

Jak posadzki czyste mikrobiologicznie zwiększają standardy higieny w zakładach przetwórstwa spożywczego?

Piotr Jakóbczak - Flowcrete

11:45

Najnowsze wnioski i nauka z incydentów mikrobiologicznych w żywności o niskiej zawartości wilgotności

Tomasz Seliwiorstow - Barry Callebaut

12:00

Nadchodzące wyzwania mikrobiologiczne dla branży spożywczej

dr hab. inż. Agnieszka Nowak, prof. PŁ - Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii, Politechnika Łódzka

12:15

BLOK II - Standardy i ich wpływ na branżę spożywczą

Wpływ standardów na poprawę bezpieczeństwa żywności na świecie i rola analizy niezgodności audytowych w ich rozwoju

dr Anna Malek-Woznica - BRCGS

12:30

Rola i miejsce akredytowanego laboratorium w systemie oceny zgodności

Hanna Tugi - PCA

12:45

SESJA Q&A - około godziny 13:00

 

 ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU FFSW


 

   

Broszura z programem FoodFakty Safety Week

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.