Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 15.06.2023 11:00
Cel wydarzenia
Czwartek i piątek cyklu poświęcamy na przegląd wybranych kluczowych zawsze aktualnych, ale również rosnących wyzwań dla przemysłu spożywczego. Mikrobiologia zwyczajowo pozostaje jednym z najczęściej podejmowanych tematów, ale zdecydowanie nie wyłącznie. W gronie wykładowców eksperci i praktycy. Zapraszamy do zapoznania się z programem.
Hasło przewodnie Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności na 2023 to: „STANDARDY ŻYWNOŚCI CHRONIĄ ŻYCIE"
W programie FFSW odniesiemy się również do szerszej perspektywy globalnych wyzwań zawartych w strategii 2022-2030 oraz celów SDG.
Cechy działań strategicznych Global Strategy for Food Safety:
Wydarzenie skierowane do
Program tegorocznego FoodFakty Safety Week jest niezwykle bogaty merytorycznie, skierowany jest do wszystkich, którzy na każdym z etapów łańcucha żywności mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje o bezpieczeństwie i jakości żywności.
Zakres i poziom merytoryczny referatów dostosowany jest do potrzeb profesjonalistów z obszaru bezpieczeństwa, zgodności, jakości, produkcji, technologii, marketingu, komunikacji oraz wyższej kadry managerskiej i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej.
Podziel się wiedzą o naszym wydarzeniu i zaproś koniecznie kolegów z firmy. Wydarzenie organizowane w ramach misji FoodFakty - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności, udział otwarty i bezpłatny dla każdego zaintersowanego tematyką.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
Program
DZIEŃ 4 - Start godzina 11:00 - logowanie od 10:55 |
|
Wstęp Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
Przegląd RASFF, bieżące trendy i sytuacja w 2022 Joanna Markwas - FoodFakty |
11:05 |
BLOK I - Zagrożenia mikrobiologiczne i biologiczne – nieustające wyzwanie dla branży spożywczej cz. 1 |
|
Mykotoksyny i GMO – globalne ryzyko a wyzwania dla Polskiego Rynku Zbożowego Magdalena Rogoza-Gołba - Biomedica |
11:15 |
Elementy składowe skutecznego procesu mycia i dezynfekcji – wykonanie i dozór Marcin Kędzierski - CID LINES |
11:30 |
Jak posadzki czyste mikrobiologicznie zwiększają standardy higieny w zakładach przetwórstwa spożywczego? Piotr Jakóbczak - Flowcrete |
11:45 |
Najnowsze wnioski i nauka z incydentów mikrobiologicznych w żywności o niskiej zawartości wilgotności Tomasz Seliwiorstow - Barry Callebaut |
12:00 |
Nadchodzące wyzwania mikrobiologiczne dla branży spożywczej dr hab. inż. Agnieszka Nowak, prof. PŁ - Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii, Politechnika Łódzka |
12:15 |
BLOK II - Standardy i ich wpływ na branżę spożywczą |
|
Wpływ standardów na poprawę bezpieczeństwa żywności na świecie i rola analizy niezgodności audytowych w ich rozwoju dr Anna Malek-Woznica - BRCGS |
12:30 |
Rola i miejsce akredytowanego laboratorium w systemie oceny zgodności Hanna Tugi - PCA |
12:45 |
SESJA Q&A - około godziny 13:00 |
ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU FFSW
Warunki uczestnictwa
Udział w webinarium jest bezpłatny.
Konieczna rejestracja przez poniższy formularz.
Następnie potwierdź swój udział w mailu, który otrzymasz po rejestracji (uwaga! może pojawić się w folderze SPAM).
Rejestracje na adresy e-mail prywatne mogą skutkować brakiem możliwości uczestniczenia w wydarzeniu.
Zarejestruj się już dziś!