Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 05.12.2024 Miejsce: online
Czas trwania: 6 h
Czym jest oszustwo żywnościowe? Mówiąc najprościej, mamy z nim do czynienia za każdym razem, gdy sprzedawana żywność nie jest tym, czym rzekomo być powinna. Innymi słowy fałszowanie żywności to celowe zastępowanie, niewłaściwe etykietowanie, fałszowanie oraz podrabianie żywności, surowców lub składników wprowadzanych na rynek w celu uzyskania korzyści ekonomicznych. Coraz to nowe przypadki związane z wykrywaniem oszustw w branży spożywczej prowadzą do zaostrzenia przepisów. Standardy bezpieczeństwa żywności takiej jak BRC, IFS oraz FSSC 22000 również coraz więcej miejsca poświęcają wymaganiom w zakresie przeciwdziałania zjawiskom Food Fraud & Food Defense.
Jeżeli chcą Państwo dowiedzieć się więcej na temat ochrony żywności przed jej celowym skażeniem oraz fałszowania żywności, przyczyn tych zjawisk, źródeł danych na temat ryzyka zafałszowania, oceny podatności na zafałszowania, grożących kar, czy wreszcie wymagań standardów bezpieczeństwa żywności w zakresie przeciwdziałania zjawiskom Food Fraud & Food Defense zapraszamy do udziału w organizowanym przez ISOQAR szkoleniu.
Szkolenie skierowane jest do przedstawicieli branży spożywczej, a w szczególności do pracowników odpowiedzialnych za utrzymanie i doskonalenie systemów związanych z zapewnieniem jakości i bezpieczeństwa żywności tj.
· Pełnomocników ds. bezpieczeństwa żywności;
· Auditorów wewnętrznych;
· Kierowników zakładów oraz kadry menedżerskiej;
· Kierowników i pracowników działów jakości;
1. Wprowadzenie do kontekstu Food Fraud oraz Food Defense.
2. Omówienie definicji ujętych w standardach BRC Food, IFS Food, FSSC 22000 oraz w prawie żywnościowym.
3. Wymagania standardów BRC Food, IFS Food, FSSC 22000 w zakresie Food Fraud oraz Food Defense.
4. Przyczyny fałszowania żywności.
5. Sposoby fałszowania żywności.
6. Źródła informacji o zafałszowaniach.
7. Najczęściej fałszowane produkty spożywcze.
8. Plan ograniczania oszustw produktowych (wykład + ćwiczenia)
9. Plan obrony żywności (wykład + ćwiczenia)
10. Pytania i dyskusja.
SZKOLENIE OTWARTE:
05.12.2024 - szkolenie w formie on-line - zgłoszenia przyjmowane są do 25.11.2024
Cena szkolenia otwartego:
550 PLN netto + 23% VAT
Przy zgłoszeniu drugiej osoby z firmy - oferujemy 5% rabat.
Przy zgłoszeniu trzeciej osoby z firmy - oferujemy 10% rabat.
Dodatkowe informacje, terminy oraz zapisy na stronie: https://www.isoqar.pl/pl/szkolenia/branza-spozywcza/food-fraud-&-food-defense
SZKOLENIE ZAMKNIĘTE:
Oferujemy możliwość organizacji szkolenia w formie zamkniętej bezpośrednio w siedzibie klienta lub online. W celu uzyskania szczegółowej oferty prosimy o kontakt z naszym biurem za pośrednictwem formularza kontaktowego lub telefonicznie pod numerem tel. 668-932-136
Zapytaj organizatora o szczegóły