Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Ishida usprawnia produkcje makaronu

Aktualnie posiadamy pięć sztuk naważarek CCW oraz pięć sztuk wag dynamicznych DACS. Najstarsza została zakupiona już 12 lat temu, następnie dokupywaliśmy kolejne biorąc pod uwagę potrzeby produkcyjne oraz rozwój firmy, ostatnie zakupiliśmy w marcu tego roku.

Na początkowym etapie wdrożenia urządzeń, ugościliśmy przedstawiciela firmy Fenix Systems, głównego dystrybutora marki Ishida w Polsce. Ich reprezentant zajął się kompleksową instalacją urządzeń oraz szkoleniem osób pracujących na stanowiskach. Szkolenie zostało przeprowadzone na naszych urządzeniach oraz zostało przygotowane w bardzo profesjonalny sposób. Samo wdrożenie maszyn zajęło tylko trzy dni.

Urządzenia marki Ishida posiadają prosty i intuicyjny w użyciu panel sterowania. Dzięki maszynom o których mowa nasza praca została ułatwiona, polega na sprawdzeniu czy wszystkie podzespoły i urządzenia współpracujące, takie jak paczkarka - odpowiednio działają, wyjaśnia Patryk Dybał.

Naważarki Ishidy ważą produkt w odpowiednich proporcjach, następnie jest on pakowany do specjalnie przystosowanych opakowań. Dzięki nim poprawiła się dokładność odważanych porcji, przez co straty związane z niedokładnością zostały ograniczone.

Największe korzyści z maszyn Ishida? Zdecydowanie większa dokładność oraz płynność w odbiorze produktów, ważeniu oraz transporcie. Wcześniej ważenie odbywało się ręcznie na zwykłych wagach szalkowych, co zajmowało bardzo dużo czasu, później wykorzystywaliśmy wagi od polskiego producenta.

Co najważniejsze, do uruchomienia i obsługi linii produkcyjnej aktualnie  potrzebna jest jedna osoba. Przygotowanie linii produkcyjnej zajmuje około 10 minut. Przezbrojenie lub konserwacja trwają tylko od 10 do 40 minut w zależności od czynności i umiejętności oraz doświadczenia osoby obsługującej.

Przed uruchomieniem produkcji sprawdzana jest czystość oraz sprawność urządzenia. Przy zmianie formy makaronu maszyna jest dokładnie sprzątana, aby nie mieszać produktów. Czyszczenie ma miejsce trzykrotnie: zarówno na początku tygodnia jak i przy zmianie asortymentu oraz końcem tygodnia.

Maszyny pracują na 3 zmiany przez 5 dni w tygodniu. Jedna maszyna produkuje od 35 - 45 opakowań na minutę.

Urządzenie jest dobrze zaprojektowane i ergonomiczne, co usprawnia i przyspiesza prace związane ze zmianą asortymentu. 

Dzięki maszynom Ishida nasi klienci otrzymują sprawdzony i odpowiednio zapakowany produkt. Przez cały okres maszyny działają niezawodnie, komentuje Patryk Dybał. W razie jakiejkolwiek potrzeby firma Fenix Systems reaguje niezwłocznie na potrzeby oraz bardzo szybko rozwiązuje wszelkie kwestie. 

Sprzęt Ishida jest najlepszy w swojej kategorii, dzięki niemu wydajność naszej linii produkcyjnej została zwiększona o 100%. Aktualnie nasza linia produkcyjna działa z maksymalną prędkością, dodaje reprezentant producenta. 

Firma Czanieckie Makarony powstała w 1990 roku. Obecnie zatrudnia 270 osób z czego 22 to przedstawiciele handlowi, którzy dbają o dostępność produktów w całej Polsce. Produktem numer jeden jest Krajanka, makaron rosołowy.  

Ich smak docenili Polacy, ale również mieszkańcy USA, Wielkiej Brytanii oraz Irlandii, do których to krajów aktualnie eksportowane są produkty.

Jakość, przywiązanie do tradycji oraz rodzinna atmosfera to najważniejsze wartości firmy Czanieckie Makarony.

  

Fenix Systems Sp. z o.o.

ul. Długa 40, Moczydłów,

05-530 Góra Kalwaria

Tel: 22 715 52 53

e-mail: biuro@fenixsystems.eu                                                                   

Słowa kluczowe: ishida, makaron, usprawnienie produkcji

Autor: Ishida Europe

Wybrane produkty / usługi

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.