Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Wagi kontrolne - przemysł spożywczy
Wagi kontrolne są stosowane głównie na liniach produkcyjnych, a ich funkcją jest wykrycie oraz usunięcie produktów, które nie spełniają określonych wymogów wagowych. (Produkty z niedowagą mogą prowadzić do dotkliwych kar pieniężnych, natomiast nadważanie, tzw. gratis oznacza również wymierne straty ekonomiczne).
Jednakże, wagi kontrolne niosą jeszcze wiele innych korzyści z zakresu kontroli jakości. Identyfikują opakowania, w których brakuje elementów, natomiast w połączeniu z innymi metodami inspekcyjnymi, jak wykrywacze metali, czy systemami kontroli rentgenowskiej X-Ray pozwalają wykluczyć z produkcji wyjściowej sztuki zawierające ciała obce. Dodatkowo umożliwiają pozyskiwanie szeregu, cennych w analizie i planowaniu produkcją, danych.
Podniesienie efektywności produkcji poprzez monitoring i analizę wszystkich opakowań (100%) on line
Ograniczenie rozdawania nadwagi produktu za darmo (kontrola i regulacja dozowników) oraz straty opakowań
Działanie zgodne z ustawą o kontroli towarów paczkowanych
Legalizacja zgodnie z wymogami GUM
Możliwość legalizacji
Proste działanie, bogate źródło informacji
Szeroki zakres kontrolowanych produktów (pojedyncze oraz opakowania zbiorcze)
indywidualne dopasowanie do linii produkcyjnych (waga, wydajność, system odrzutu)\
Słowa kluczowe: technologia, wagi kontrolne, jakość, identyfikacja, bezpieczeństwo, produkcja żywności, wagi elektroniczne, wagi przemysłowe, wagi magazynowe
Słowa kluczowe: technologia, wagi kontrolne, jakość, identyfikacja, bezpieczeństwo, produkcja żywności
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: