Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Ciała obce w produktach spożywczych 2021 - Szczegółowa analiza wszystkich przypadków zanotowanych w RASFF, Przegląd technologii

Ciała obce w produktach spożywczych 2021 - Szczegółowa analiza wszystkich przypadków zanotowanych w RASFF, Przegląd technologii

Ciała obce należą do zagrożeń fizycznych, które możemy spotkać w żywności. Zagrożenia fizyczne są jednym z trzech zagrożeń obok chemicznych i mikrobiologicznych), które należy wziąć pod uwagę podczas dokonywania analizy zagrożeń w przygotowaniu systemu HACCP do zakładu czy też gastronomii. Bezpieczeństwo konsumentów jest priorytetem, ale dla przemysłu spożywczego przypadki odrzucenia produktu lub jego wycofania ze sprzedaży oznaczają negatywny wpływ na reputację marki, a tym samym mogą prowadzić do utraty zamówień.

Niestety, zbyt mało uwagi poświęca się metodom walki z tymi typami zagrożeń, a praktyka pokazuje, że dla większości firm produkujących żywność to zanieczyszczenia fizyczne (ciała obce) są główną przyczyną reklamacji ich produktów.

Zapraszamy do zapoznania się z opracowaniem przygotowanym przy współpracy z Fenix Systems obejmującym analizę występowania przypadków ciał obcych w produkrach spożywczych od stycznia 2020 do czerwca 2021.

Spis treści:

  • Wytyczne regulacji prawnych
  • Założenia systemu RASFF
  • Główne kryteria zagrożeń
  • Pochodzenie niebezpiecznych produktów
  • Kraje zgłaszające
  • Rodzaje produktów zgłaszanych z powodu obecności ciał obcych
  • Top 3 kraje z największą liczbą zgłoszonych produktów
  • Detektory rentgenowskie X-Ray Ishida – studium przypadku
  • Wybrane technologie do detekcji ciał obcych

Materiał udostępniony przez: Fenix Systems

Materiał opublikowany dnia: 11.10.2021

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.