Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport: Ciała obce w produktach spożywczych 2023 - analiza ryzyka, case study i najnowsze technologie

Raport: Ciała obce w produktach spożywczych 2023 - analiza ryzyka, case study i najnowsze technologie

Ciała obce to zagrożenia fizyczne, które zdarza się spotkać w żywności. Obok zagrożeń chemicznych i mikrobiologicznych - fizyczne, a wśród nich ciała obce, muszą być brane pod uwagę podczas dokonywania analizy zagrożeń w przygotowaniu systemu HACCP w zakładzie, w którym produkowana jest żywność.

Ciała obce w produktach spożywczych są nie tylko powodem wycofań z rynku produktów niebezpiecznych dla zdrowia i życia konsumentów, ale mogą mieć negatywny wpływ na reputację marki, a tym samym mogą prowadzić do utraty zamówień. 

Bezpieczeństwo konsumentów powinno być priorytetem na każdym etapie łańcucha w branży spożywczej. A skuteczne wykrywanie wszystkich rodzajów zanieczyszczeń jest niezbędnym elementem kontroli bezpieczeństwa.

Zdolność do wykrywania zarówno metalowych, jak i niemetalowych ciał obcych o bardzo małych rozmiarach, pozwala praktycznie wyeliminować tego rodzaju reklamacje i wycofania, a tym samym zwiększyć zaufanie konsumentów do jakości produktów żywnościowych.

Zapraszamy do zapoznania się z opracowaniem przygotowanym przy współpracy z Fenix Systems obejmującym analizę występowania przypadków ciał obcych w produktach spożywczych od lipca 2022 do czerwca 2023 r.

Co zawiera raport?

  • Wytyczne regulacji prawnych
  • Założenia systemu RASFF
  • Główne kryteria zagrożeń
  • Pochodzenie niebezpiecznych produktów
  • Kraje zgłaszające
  • Rodzaje produktów zgłaszanych z powodu obecności ciał obcych
  • Top 3 kraje z największą liczbą zgłoszonych produktów
  • Case stydy -  rynek UE, rynek USA
  • Wybrane technologie do detekcji ciał obcych

Materiał udostępniony przez: Fenix Systems

Materiał opublikowany dnia: 03.10.2023

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.