Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Według raportów RASFF, oraz niezależnych źródeł co roku dochodzi do setek wycofań produktów z rynku z powodu wad produkcyjnych oraz obecności ciał obcych. Ilości te są co prawda mniejsze niż te związane z zanieczyszczeniami alergenami czy mikroorganizmami, ale obecność ciał obcych wywołuje bardzo poważne reperkusje medialne i wpływa na wizerunek marek. Dlatego ze względu na niezmiernie poważne skutki prawidłowy dobór urządzeń kontrolujących jest kluczowy.
Decyzja o zakupie urządzeń do kontroli rentgenowskiej może być trudna dla wielu producentów żywności. Po podjęciu decyzji o tym, jaki produkt będzie obsługiwała maszyna i za jaką funkcję będzie odpowiadać maszyna, nadal należy wziąć pod uwagę kilka ważnych czynników. Zapoznaj się z krótkim omówieniem 8 najważniejszych kwestii przy wyborze systemu kontroli rentgenowskiej.
Zapraszamy do zapoznania się z 8 wskazówkami pomagającymi w wyborze odpowiedniego systemu rentgenowskiego przygotowanych przez specjalistów z firmy Ishida.
Słowa kluczowe: ciała obce, defekty produktów, kontrola rentgenowska, x-ray
Materiał udostępniony przez: Fenix Systems
Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto