Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Weigh Batcher współpracujące z naważarką wielogłowicową, zapewnia dużą wydajność pakowania i odpowiednie, atrakcyjne ułożenie produktu na tackach.
Każdy dokładnie odważony produkt jest szybko transportowany do jednego z ośmiu stanowisk. Tam operator przejmuje porcję produktu na tackę, układa i umieszcza tackę z tak przygotowanym produktem na taśmie odbierającej, do zgrzania, etykietowania i skontrolowania. System zostaje automatycznie poinformowany, gdy tylko napełniona tacka z odpowiednio ułożonym produktem opuści stanowisko i następna porcja odważonego produktu dostarczana jest do stanowiska.
Weigh Batcher umożliwia uzyskanie estetycznego wyglądu produktu na tackach, zmniejsza ilość produktu wydawanego za darmo do około 1% i osiąga wydajność pakowania 50 tacek na minutę. Zmniejsza także zatrudnienie o 60% ( w porównaniu z całkowicie ręczną pracą), a jego zwarta konstrukcja wymaga minimalnej przestrzeni.
Nowy system Weigh-Batcher ma przyjazny dla użytkownika panel sterowania umożliwiający monitorowanie pracy każdego operatora i każdej zmiany.
Liczba stanowisk może być różna, od jednego do ośmiu.
Weigh-Batcher firmy Ishida idealnie nadaje się do mięsa, drobiu, ryb i owoców morza oraz tam, gdzie produkt na tacce wymaga dodatkowo odpowiedniego ręcznego ułożenia.
Istotnym elementem systemu, dzięki któremu Ishida mogła wypuścić na rynek Weigh-Batcher, jest wielogłowicowa naważarka Ishida ze ślimakowym podajnikiem, umożliwiającym odważanie nawet najbardziej lepkich produktów, między innymi świeżego i mrożonego drobiu z kością lub mięsa z kością.
Konstrukcja tego nowego systemu Ishida Weigh-Batcher umożliwia łatwy dostęp w celu szybkiego i efektywnego czyszczenia wymaganego przez najostrzejsze normy higieniczne w przemyśle przetwórstwa mięsa i drobiu.
Słowa kluczowe: technologia, produkcja, pakowanie, monitoring, wielogłowicowa naważarka.
Słowa kluczowe:
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: