Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
System Roto-Batcher przeznaczony jest do lepkiego mięsa i produktów drobiowych, które nie dają się łatwo przesuwać na podajniku wibracyjnym, i gdy ręczne podawanie produktów nie jest ekonomicznie uzasadnione. Przy zatrudnieniu ośmiu operatorów, system może pracować z wydajnością 55 tacek na minutę, ze średnią ilością produktu wydawanego za darmo wynoszącą tylko 1%.
Produkt naważany jest automatycznie na naważarce Ishida z podajnikami spiralnymi (Screw Feeder Weigher). Każda dokładnie odważona porcja przekazywana jest do jednej ze stacji pakowania na stole obrotowym, skąd operator przenosi ją do tacki, odpowiednio w niej układa, a następnie umieszcza tackę na taśmie przenośnika wyprowadzającego do operacji zgrzewania, etykietowania i kontroli jakości. Stacja automatycznie informuje system, gdy tacka z odpowiednio ułożonym produktem ją opuszcza. Wtedy następny zważony element podawany jest do zapakowania.
Naważarka Roto-Batcher składa się z przyjaznego dla użytkownika panelu sterowania, który pozwala na monitorowanie pracy każdego operatora i każdej zmiany produkcyjnej. Zaprojektowana do łatwego czyszczenia spełnia najostrzejsze wymagania higieniczne w przemyśle przetwórstwa mięsa i drobiu.
Słowa kluczowe: technologia, naważarka, mięso.
Słowa kluczowe:
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: