Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Zasuwy i rozdzielacze Vortex

Wybierając odpowiedni zawór do aplikacji z zakresu transportu i przetwarzania materiałów sypkich, mamy do dyspozycji wiele rodzajów zasuw nożowych i zaworów rozdzielczych firmy Vortex. Zawory procesowe są używane do sterowania przepływem materiału w systemach transportu materiałów sypkich i masowych (w zbiornikach, lejach zasypowych, silosach, rurach spustowych i innych urządzeniach) i spotyka się je w wielu różnych gałęziach gospodarki, takich jak branża spożywcza, zbożowa, młynarska, sektor tworzyw sztucznych, górnictwo czy farmaceutyka. Tego typu zawory można używać w systemach niskociśnieniowych lub w układach ze spływem grawitacyjnym, jak również w systemach transportu podciśnieniowego, z uwzględnieniem różnych wymagań co do wyposażenia – w zależności od aplikacji.

 

Zawory pyłoszczelne są początkowo droższe w zakupie od innych zaworów, ale w dłuższej perspektywie nadrabiają tę różnicę kosztów na kilka sposobów, m.in. utrzymując szczelne połączenia ograniczające ryzyko zanieczyszczenia krzyżowego materiału i zwiększające końcową jakość produktu. Ponadto ich pyłoszczelna konstrukcja redukuje wydostawanie się materiałów z instalacji oraz ich przenikanie do atmosfery, a także bezpośrednio wpływa na wynik finansowy zakładów, ograniczając problemy związane z marnowaniem produktów i zanieczyszczeniami. Należy także podkreślić, że zawory pyłoszczelne są łatwiejsze w konserwacji i obsłudze, a wiele z nich nie wymaga zamykania linii produkcyjnych dłużej niż na kilka minut.

 

Zastosowanie zasuw i rozdzielaczy VORTEX do aplikacji obejmujących transport i przetwarzanie materiałów sypkich i masowych ogranicza koszty konserwacji, redukuje zagrożenia bezpieczeństwa i zagrożenia środowiskowe oraz redukuje czas przestojów.

 

Słowa kluczowe: technologia, zawory, zasuwy nożowe, bezpieczeństwo. 

Słowa kluczowe:

Skontaktuj się z nami

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn