Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Jak zmniejszyć ryzyko zanieczyszczenia biologicznego

Jak zmniejszyć ryzyko zanieczyszczenia biologicznego

Jakość wody

Uzdatnienie wody w wieży chłodniczej jest ważną częścią wielu procesów przemysłowych. Jeśli woda nie spełnia wymagań w zakresie parametrów chemicznych i biologicznych, działanie wieży może być kosztowne i nieskuteczne. Unikanie zanieczyszczenia biologicznego i utrzymanie odpowiedniej jakości wody optymalizuje wydajność operacyjną wody chłodzącej.

Innowacyjne rozwiązania

Uzdatnianie wody w tym celu wymaga niezwykle dokładnego dozowania środków chemicznych. Ręczne dozowanie i prawidłowe raportowanie do odpowiednich organów kontrolnych może być trudne i czasochłonne, a nieprawidłowa obsługa może mieć fatalne skutki. Rozwiązania Grundfos iSOLUTIONS pomagają różnym firmom zoptymalizować rozwiązania w zakresie uzdatniania wody w wieżach chłodniczych, zapewniając niezawodne zarządzanie środkami chemicznymi, aby zapobiegać zanieczyszczeniom, korozji i gromadzeniu się kamienia. Dzięki temu można zmniejszyć zużycie środków chemicznych, wody i energii oraz ułatwić raportowanie w zakresie zgodności z przepisami, kiedy jest wymagane.

Zachęcamy do pobrania darmowego materiału, w którym omawiane jest w jaki sposób usługi związane z procesem uzdatniania wody mogą pomóc w rozwiązaniu potrzeb klientów.

Z materiału dowiesz się o:

  • Typowych wyzwaniach związanych z wodą przemysłową
  • Ponowne wykorzystanie wody jako rozwiązanie
  • Przykład: Kontrola powstawania warstw biologicznych
  • Sprawdzone rozwiązania do dezynfekcji
  • Dane techniczne zastosowanego rozwiązania
    • Chemiczne przygotowanie wody dla wież chłodniczych
    • Precyzyjne dozowanie środków chemicznych w wieżach chłodniczych
  • Kontrolowanie odmulania
  • System dezynfekcji firmy Grundfos zapewnia niezawodne i bezpieczne działanie

 

Materiał udostępniony przez: Grundfos Pompy Sp. z o.o.

Materiał opublikowany dnia: 11.09.2020

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.