Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Jak zmniejszyć ryzyko zanieczyszczenia biologicznego

Jak zmniejszyć ryzyko zanieczyszczenia biologicznego

Uzdatnienie wody w wieży chłodniczej jest ważną częścią wielu procesów przemysłowych. Jeśli woda nie spełnia wymagań w zakresie parametrów chemicznych i biologicznych, działanie wieży może być kosztowne i nieskuteczne. Unikanie zanieczyszczenia biologicznego i utrzymanie odpowiedniej jakości wody optymalizuje wydajność operacyjną wody chłodzącej.

Uzdatnianie wody w tym celu wymaga niezwykle dokładnego dozowania środków chemicznych. Ręczne dozowanie i prawidłowe raportowanie do odpowiednich organów kontrolnych może być trudne i czasochłonne, a nieprawidłowa obsługa może mieć fatalne skutki. Rozwiązania Grundfos iSOLUTIONS pomagają różnym firmom zoptymalizować rozwiązania w zakresie uzdatniania wody w wieżach chłodniczych, zapewniając niezawodne zarządzanie środkami chemicznymi, aby zapobiegać zanieczyszczeniom, korozji i gromadzeniu się kamienia. Dzięki temu można zmniejszyć zużycie środków chemicznych, wody i energii oraz ułatwić raportowanie w zakresie zgodności z przepisami, kiedy jest wymagane.

Zachęcamy do pobrania darmowego materiału, w którym omawiane jest w jaki sposób usługi związane z procesem uzdatniania wody mogą pomóc w rozwiązaniu potrzeb klientów.

 

Materiał udostępniony przez: Grundfos Pompy Sp. z o.o.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn