Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Jak zmniejszyć ryzyko zanieczyszczenia biologicznego

Jak zmniejszyć ryzyko zanieczyszczenia biologicznego

Jakość wody

Uzdatnienie wody w wieży chłodniczej jest ważną częścią wielu procesów przemysłowych. Jeśli woda nie spełnia wymagań w zakresie parametrów chemicznych i biologicznych, działanie wieży może być kosztowne i nieskuteczne. Unikanie zanieczyszczenia biologicznego i utrzymanie odpowiedniej jakości wody optymalizuje wydajność operacyjną wody chłodzącej.

Innowacyjne rozwiązania

Uzdatnianie wody w tym celu wymaga niezwykle dokładnego dozowania środków chemicznych. Ręczne dozowanie i prawidłowe raportowanie do odpowiednich organów kontrolnych może być trudne i czasochłonne, a nieprawidłowa obsługa może mieć fatalne skutki. Rozwiązania Grundfos iSOLUTIONS pomagają różnym firmom zoptymalizować rozwiązania w zakresie uzdatniania wody w wieżach chłodniczych, zapewniając niezawodne zarządzanie środkami chemicznymi, aby zapobiegać zanieczyszczeniom, korozji i gromadzeniu się kamienia. Dzięki temu można zmniejszyć zużycie środków chemicznych, wody i energii oraz ułatwić raportowanie w zakresie zgodności z przepisami, kiedy jest wymagane.

Zachęcamy do pobrania darmowego materiału, w którym omawiane jest w jaki sposób usługi związane z procesem uzdatniania wody mogą pomóc w rozwiązaniu potrzeb klientów.

Z materiału dowiesz się o:

  • Typowych wyzwaniach związanych z wodą przemysłową
  • Ponowne wykorzystanie wody jako rozwiązanie
  • Przykład: Kontrola powstawania warstw biologicznych
  • Sprawdzone rozwiązania do dezynfekcji
  • Dane techniczne zastosowanego rozwiązania
    • Chemiczne przygotowanie wody dla wież chłodniczych
    • Precyzyjne dozowanie środków chemicznych w wieżach chłodniczych
  • Kontrolowanie odmulania
  • System dezynfekcji firmy Grundfos zapewnia niezawodne i bezpieczne działanie

 

Materiał udostępniony przez: Grundfos Pompy Sp. z o.o.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn