Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Jakość i bezpieczeństwo opakowań i produktu zapakowanego - Warsztaty i FORUM wiedzy managerskiej FoodFakty Science 4 Business - 14 i 15 lutego 2024

Data: 14.02.2024 Miejsce: Łódź
Czas trwania: 2 h

Cel szkolenia

Innowacyjna formuła oparta na wiedzy i przede wszystkim zajęciach warsztatowych, połączoną z możliwością networkingu i rozmów indywidualnych w komfortowych warunkach dla wszystkich uczestników.

WYDARZENIE FACE-TO-FACE 

Warsztaty i Forum Wiedzy Managerskiej FoodFakty to nasz kolejny projekt skoncentrowany na rozwoju zawodowym managerów w obszarze szerokiego bezpieczeństwa i jakości żywności.

Innowacyjna formuła oparta na wiedzy i przede wszystkim 45 minutowych zajęciach warsztatowych z ekspertami, połączona z możliwością networkingu i rozmów indywidualnych w komfortowych warunkach dla wszystkich uczestników. W jednym miejscu udało nam się zgromadzić najlepszych ekspertów w obszarze opakowań do żywności.

Serdecznie zapraszamy, ilość miejsc ograniczona.

Szkolenie skierowane do

Wydarzenie skierowane jest do managerów ds. bezpieczeństwa żywności, jakości i bezpieczeństwa opakowań, kierowników obszaru pakowania, wszytskich osób mających realny wpływ na wybór i zarządzanie opakowaniami oraz bezpieczeństwem produktów zapakowanych. Pracujących wyłącznie w firmach produkujących lub dystrybuujących żywność.

Priorytetowo miejsca przeznaczone są dla managerów firm z branż o wysokim wykorzystaniu opakowań plastikowych, jak branża mięsna, rybna,  produkty RTE, nabiał, napoje, mrożonki.

Rejestracja uwarunkowana dostępnością miejsc oraz profilem firm.

PARTNERZY


 

Program

Proponujemy Państwu możliwość ułożenia sobie swojej własnej ścieżki uczestnictwa w warsztatach eksperckich. Prosimy o najlepszy dla siebie wybór z ponad 20 przygotowanych propozycji tematycznych. Warsztaty są realizowane w tym samym układzie w oba dni wydarzenia. Ilość miejsc na poszczególnych warsztatach jest limitowana wielkością sal. Zdajemy sobie sprawę z tego, że program wydarzenia jest bardzo bogaty i nie sposób uczestniczyć we wszytskich warsztatach w ciągu jednego dnia. Rekomendujemy zatem świadomy wybór i koniecznie wcześniejszą rezerwację konkretnych warsztatów oraz ewentualnej wizyty w zakładzie produkcyjnym CDM.

 LISTA WARSZTATÓW/BLOKI TEMATYCZNE

Perspektywa 1 - Kontrola jakości i bezpieczeństwa opakowania i produktu - aspekty materiałowe, technologiczne i środowiskowe

Tytuł warsztatu (czas trwania warsztatu - 45 min)

Firma, instytucja

Opakowania elastyczne - Wymogi technologiczne i materiałowe niezbędne do spełnienia warunków bezpieczeństwa, warunków prawnych i zrównoważonego rozwoju

Robert Gogolewski, CDM

Metody badań i kontroli jakości opakowań i folii sztywnych dla przemysłu spożywczego wytwarzanych zgodnie z zasadami gospodarki o obiegu zamkniętym

Karolina Wołyńska, Sławomir Lesiński, Anita Frydrych, KGL S.A.

Opakowanie a szacowanie trwałości mięsa i produktów mięsnych (w tym mięsa ryb)

prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn, dr hab. inż. Agnieszka Nowak, dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka, dr hab. inż., prof. uczelni Małgorzata Piotrowska, ITFiM

Opakowanie a szacowanie trwałości świeżych i niskoprzetworzonych owoców i warzyw

dr hab. inż. Agnieszka Nowak, dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka, ITFiM

Opakowanie a szacowanie trwałości produktów roślinnych

prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn, dr hab. inż., prof. uczelni Małgorzata Piotrowska, ITFiM

Sensoryczne bezpieczeństwo opakowań do żywności

mgr inż. Katarzyna Samsonowska oraz mgr Alicja Kaszuba, Łukasiewicz Łódzki Instytut Technologiczny

Środowiskowe znakowanie opakowań

mgr inż. Ewelina Pawłowska oraz mgr inż. Beata Górska, Łukasiewicz Łódzki Instytut Technologiczny

Perspektywa 2 – Regulacje i wymagania prawne i zgodność opakowań z wymaganiami rynku i kontrahentów

Tytuł warsztatu (czas trwania warsztatu - 45 min)

Firma, instytucja

Dlaczego deklaracja zgodności jest kluczowym dokumentem w aspekcie opakowań? Czy wiesz jakie informacje powinna zawierać? Czy potrafisz ją odpowiednio interpretować w oparciu o obowiązujące wymagania prawne?

Adam Fotek, J.S. Hamilton

Regulatory requirements for food packaging in Poland (warsztat prowadzony w j. angielskim)

 dr Ioan Paraschiv, knoell

Regulatory requirement for food packaging in European Union (EU) (warsztat prowadzony w j. angielskim)

 dr Ioan Paraschiv, knoell

Regulatory requirement for food packaging in major exporting markets for Polish companies i.e., UK, USA and GCC (warsztat prowadzony w j. angielskim)

 dr Ioan Paraschiv, knoell

Greenwashing w opakowanich. Jak oznaczyć opakowanie, by nie stosować greenwashingu w komunikacji z konsumentem

dr inż. Karolina Wiszumirska, Natureef

Perspektywa 3 – Recykling, biodegradacja, GOZ - aspekty technologiczne i prawne

Tytuł warsztatu (czas trwania warsztatu - 45 min)

Firma, instytucja

Odczarujmy recykling opakowań. Kiedy można stosować dodatek recyklatu do produkcji opakowań do bezpośredniego kontaktu z żywnością? Ekoprojektowanie w dobie obecnych trendów

Adam Fotek, J.S. Hamilton

Wymagania i uwarunkowania dla etykiet w Gospodarce Obiegu Zamkniętego. Cz.1 - Opakowania kartonowe oraz szklane

Piotr Krassowski, Robert Brania, Bartosz Graczyk, Avery Dennison

Wymagania i uwarunkowania dla etykiet w Gospodarce Obiegu Zamkniętego. Cz.2 - Opakowania z tworzyw sztucznych (PET, HDPE)

Piotr Krassowski, Robert Brania, Bartosz Graczyk, Avery Dennison

Opakowania przyszłości - ekologiczne, inteligentne oraz interaktywne innowacje materiałowe/polimerowe

dr hab. inż. Anna Masek, prof. PŁ, Wydział Chemiczny PŁ

Analiza chemiczna właściwości polimerowych materiałów opakowaniowych wraz z kontrolą ich czasu degradacji

dr hab. inż. Anna Masek, prof. PŁ, Wydział Chemiczny PŁ

Biodegradacja - nowy trend czy przyszłość opakowań?

dr inż. Jagoda Jóźwik-Pruska, Łukasiewicz Łódzki Instytut Technologiczny

 

Opakowania z tworzyw sztucznych – trudne pytania, łatwe odpowiedzi?

Anna Kozera-Szałkowska, Plastics Europe

Poszukiwanie innowacji u źródła w opakowaniach

Dorota Żmudzińska, Polski Pakt Plastikowy

 

Opcja specjalna z ramienia Partnera Strategicznego firmy CDM 

Wycieczka do zakładu produkcyjnego - czas trwania 2 h (łącznie z dojazdem i powrotem)

Poznaj świat innowacyjnych opakowań elastycznych. Odkryj tajniki procesu produkcji

(Firma CDM, Partner Strategiczny warsztatów zaprasza do swojego zakładu - wyjazd busem dla 2 grup 20 osobowych, każdego dnia).

Wyjazd planowany na godzinę 11:30 oraz 14:00

 

W CELU REZERWACJI UCZESTNICTWA PROSIMY O WYPEŁNIENIE FORMULARZA ZGŁOSZENIA 

PO WYPEŁNIENIU FORMULARZA KAŻDORAZOWO SKONTAKTUJE SIĘ Z PAŃSTWEM KONSULTANT FOODFAKTY I USTALI Z PAŃSTWEM REZERWACJE MIEJSC NA KONKRETNE WARSZTATY

 

Sesja plenarna godzina 11:30 do 14:00 - Wyłącznie w dniu 14 lutego (udział bez zapisów)

Przywitanie gości, wprowadzenie

Janusz Olejnik, FoodFakty

Opakowania do żywności - bezpieczeństwo i zrównoważony rozwój jako dwie strony tego samego medalu

Marcin Achciński, J.S. Hamilton

Transformacja rynku opakowań. Co przyniesie nam PPWR

Jaśmina Solecka, Natureef

Opakowania cyrkularne – czyli jakie?

Marta Krawczyk, SGS

The Plastics Transition – w drodze do cyrkularności i zeroemisyjności netto w roku 2050

Anna Kozera-Szałkowska,  Plastics Europe 

Przemysł opakowań - rynek, wyzwania i trendy

Krzysztof Niczyporuk, Polska Izba Opakowań

Jakie działania biznes może podjąć już dziś, aby przygotować się na nadchodzące zmiany?

Dorota Żmudzińska, Polski Pakt Plastikowy

Szczegółowy program i godziny warsztatów w broszurze - pobierz:

POBIERZ

Warunki uczestnictwa

Wydarzenie jest elementem realizacji misji FoodFakty - Wspólnie budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności i przeznaczone jest wyłącznie dla firm:

- produkujących środki spożywcze

- dystrybuujących żywność

Udział i rejestracja dotyczy jednego uzgodnionego z organizatorem dnia, zgłoszenie niezależnie od preferowanego dnia odbywa się poprzez poniższy formularz.

Niezbędne elementy rejestracji i uczestnictwa przez formularz rejestracyjny:

  1. Wypełnienie formularza, który jest wyłącznie zgłoszeniem chęci udziału.
  2. Ustalenie z konsultantem FoodFakty (skontaktujemy się) możliwości udziału w konkretnym dniu i konkretnych warsztatach.
  3. Do 10 stycznia 2024 - wniesienie bezzwrotnej opłaty rejestracyjnej/rezerwacyjnej w kwocie 250 PLN netto. Wpłata wyłącznie po wcześniejszym potwierdzeniu możliwości udziału przez konsultanta FoodFakty.
  4. Od 11 stycznia do 2 lutego 2024 - wniesienie bezzwrotnej opłaty rejestracyjnej/rezerwacyjnej w kwocie 290 PLN netto. Wpłata wyłącznie po wcześniejszym potwierdzeniu możliwości udziału przez konsultanta FoodFakty.
  5. Po 2 lutego 2024 - w przypadku dostępnych miejsc, wniesienie opłaty uczestnictwa w kwocie 480 PLN netto.
  • Kwota kosztu rezerwacji zostanie częściowo zwrócona w formie gwarancji rabatu (voucher na firmę) w kwocie 100 PLN netto na wybrany projekt szkoleniowy online organizowany przez FoodFakty w ciągu następujących 12 miesięcy po otrzymaniu vouchera.

Priorytetowo miejsca przeznaczone są dla managerów firm z branż o wysokim wykorzystaniu opakowań plastikowych, jak branża mięsna, rybna,  produkty RTE, nabiał, napoje, mrożonki. Rejestracja uwarunkowana dostępnością miejsc oraz profilem firm. 

W procesie rejestracji zarezerwować można 4 warsztaty, uczestnictwo w dodatkowych warsztatach w ciągu dnia możliwe po dopisaniu się na miejscu w ramach dostępnych miejsc. 

Ze względu na ograniczenie miejsc, ilość osób z jednej organizacji dostosowana do jej wielkości i każdorazowo potwierdzana z organizatorem. Obowiązują limity ilości na zakład/fiirmę.

 

ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU UZUPEŁNIAJĄC PONIŻSZY FORMULARZ:

Uprzejmie prosimy o podawanie pełnych danych firmy (NIP, adres), by przyspieszyć proces rejestracji.

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.