✅ Kultura Bezpieczeństwa Żywności ✅
Data: 12.12.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h
Cel szkolenia
Zgodnie z wymaganiami standardów BRC oraz IFS, organizacje powinny opracować i wdrożyć plan rozwoju oraz doskonalenia kultury bezpieczeństwa, który powinien obejmować zdefiniowane działania obejmujące wszystkie obszary zakładu mające wpływ na bezpieczeństwo produktu.
Szkolenie organizowane przez ISOQAR pozwoli usystematyzować wiedzę w tym obszarze oraz zaproponuje rozwiązania, które z powodzeniem mogą zostać wdrożone w organizacji, aby zapewnić rozwój kultury jakości i bezpieczeństwa żywnośc, a tym samym pomogą spełnić wymagania standardów BRC, IFS czy FSSC 22000.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do osób odpowiedzialnych za systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności opartych na standardach IFS, BRC oraz FSSC 22000.
- Pełnomocników systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności,
- Kierowników,
- Pracowników działu jakości;
- Auditorów wewnętrznych,
- Konsultantów,
Program
- Skuteczność systemu zarządzania (Kiedy system zarządzania staje się niewystarczający?).
- Definiowanie pojęcia kultury bezpieczeństwa żywności.
- Diagnoza świadomości w zakresie skuteczności funkcjonowania systemu zarządzania.
- Rola Najwyższego Kierownictwa i kadry zarządzającej w zarządzaniu systemem i rozwoju świadomości wśród pracowników.
- Wytyczne GFSI w zakresie kultury jakości i bezpieczeństwa żywności.
- Wymagania standardu BRC, IFS oraz FSSC 22000 w zakresie kultury bezpieczeństwa żywności.
- Ocena poziomu kultury bezpieczeństwa żywności (Jak mierzyć Food Safety Culture?)
- Metody oceny poziomu kultury bezpieczeństwa żywności (dojrzałości systemu bezpieczeństwa żywności) – warsztat.
- Wnioski i pytania.
Warunki uczestnictwa
Terminy szkolenia:
12.12.2024 - szkolenie w formie on-line - zgłoszenia przyjmowane są do 02.12.2024
Cena szkolenia otwartego:
550 PLN netto + 23% VAT
Przy zgłoszeniu drugiej osoby z firmy - oferujemy 5% rabat.
Przy zgłoszeniu trzeciej osoby z firmy - oferujemy 10% rabat.
Dodatkowe informacje, terminy oraz zapisy na stronie: https://www.isoqar.pl/pl/szkolenia/branza-spozywcza/kultura-jakosci-i-bezpieczenstwa-zywnosci-w-doskonaleniu-systemow-zarzadzania
SZKOLENIE ZAMKNIĘTE:
Oferujemy możliwość organizacji szkolenia w formie zamkniętej bezpośrednio w siedzibie klienta lub online. W celu uzyskania szczegółowej oferty prosimy o kontakt z naszym biurem za pośrednictwem formularza kontaktowego lub telefonicznie pod numerem tel. 668-932-136
Zapytaj organizatora o szczegóły