Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 20.11.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 2 h
Celem spotkania jest przedstawienie tematyki występowania oraz monitoringu mykotoksyn (mikotoksyn) w żywności.
Główna tematyka prezentowana podczas spotkania będzie skoncentrowana na aspekcie zanieczyszczenia żywności
mykotoksynami (mikotoksynami) w kontekście bezpieczeństwa konsumenta. Wytyczne legislacyjne regulujące to zagadnienie
zostaną omówione i zaprezentowane z wykorzystaniem konkretnych przykładów praktycznych związanych z badaniami,
limitami najwyższych dopuszczalnych poziomów oraz aspektu odpowiedniego pobierania próbek do badania i ich homogenizacji.
Szkolenie jest skierowane do technologów, specjalistów, kierowników i pracowników służb kontroli jakości i bezpieczeństwa
suplementów diety oraz żywności, pracowników laboratorium, a także producentów i importerów środków spożywczych oraz wszystkich zainteresowanych przedmiotową tematyką.
1. Definicja mykotoksyn (mikotoksyn), ich klasyfikacja i pochodzenie.
2. Uregulowania prawne dotyczące mykotoksyn (mikotoksyn) w żywności.
3. Techniki analityczne wykorzystywane w badaniu obecności pozostałości mykotoksyn (mikotoksyn).
4. Przegląd zgłoszeń w systemie RASFF.
5. Podsumowanie wyników badań laboratoryjnych w zakresie analizy mykotoksyn (mikotoksyn).
6. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/02/Program-82-WEB-Mykotoksyny-w-zywnosci_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły