Mikroflora produktów cukierniczych . Nie tylko Salmonella - WEBINARIUM
Data: 14.02.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 2 h
Cel szkolenia
Celem webinarium jest zapoznanie uczestników z mikroflorą występującą w produktach cukierniczych, uwzględniając nie
tylko Salmonellę, ale także inne drobnoustroje. Webinarium ma na celu omówienie mikroflory surowców używanych
w produkcji cukierniczej oraz czynników wpływających na wzrost drobnoustrojów w tych produktach.
Uczestnicy dowiedzą się o różnych źródłach zakażeń oraz sposobach, w jakie mogą wystąpić wtórne zanieczyszczenia
produktów.
Program obejmuje również zasady higieny produkcji, które są kluczowe dla minimalizowania ryzyka mikrobiologicznego.
Dodatkowo, zostaną przedstawione kryteria mikrobiologiczne, które muszą spełniać produkty cukiernicze, aby były
bezpieczne dla konsumentów.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do pracowników przyzakładowych laboratoriów branż przemysłu spożywczego, diagnostów
laboratoryjnych, technologów, a także pracowników innych działów (np. Kontroli Jakości).
Program
1. Mikroflora surowców.
2. Czynniki wpływające na wzrost drobnoustrojów.
3. Źródła zakażeń.
4. Wtórne zanieczyszczenie produktów.
5. Higiena produkcji.
6. Kryteria mikrobiologiczne dla produktów cukierniczych.
7. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=18388&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_WEB&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2024/07/Program-02-WEB-Mikroflora-produktow-cukierniczych-.-Nie-tylko-Salmonella_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły