Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 14.12.2021 Miejsce:
Czas trwania: 1 h
Żywność jako szczególny „towar” podlega rygorystycznym normom prawnym. Obowiązek ich przestrzegania spoczywa na każdym uczestniku łańcucha spożywczego: od producenta rolnego, przez przetwórców i dostawców żywności. Ze względu na rodzaj prowadzonej działalności oraz w zależności od etapu produkcji żywności, na producentów i przetwórców został nałożony inny zakres odpowiedzialności. Obejmuje ona całe zarówno całe przedsiębiorstwa jak i poszczególnych pracowników. Celem szkolenia jest omówienie najważniejszych zagadnień związanych z odpowiedzialnością prawną w prawie żywnościowym ze szczególnym uwzględnieniem tego kto, na jakich warunkach, za co i kiedy ponosi odpowiedzialność, a także jakie sankcje grożą za niedopełnienie obowiązków wynikających z przepisów.
Osoby pracujące w branży spożywczej, producenci żywności, producenci rolni i przetwórcy, managerowie, technologowie, osoby odpowiedzialne za przestrzeganie norm prawa żywnościowego w przedsiębiorstwie.
PROSIMY O REJESTACJĘ NA DOLE OPISU SZKOLENIA W SEKCJI WEBINARIA LINK
Zapytaj organizatora o szczegóły