Pełnomocnik ds. systemów bezpieczeństwa żywności (FSSC 22000 v6, BRC GS for Food Safety v9, IFS Food v8) POZNAŃ
Data: 12.03.2025 Miejsce: Poznań
Czas trwania: 24 h
Cel szkolenia
Przygotowanie do pełnienia funkcji pełnomocnika w zakresie systemów bezpieczeństwa żywności (FSSC 22000 v6, IFS Food v8, BRC GS for Food Safety v9).
Szkolenie skierowane do
Pełnomocnicy systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności, członkowie zespołu ds. HACCP, kierownicy średniego szczebla produkcji, auditorzy wewnętrzni systemu HACCP, technolodzy żywności, osoby zainteresowane tematyką szkolenia.
Program
- wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności;
- wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności;
- omówienie wymagań norm FSSC 22000 v6, standardów IFS Food v8 oraz BRC GS for Food Safety v9;
- tworzenie analizy zagrożeń oraz planów HACCP;
- rola pełnomocnika systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności;identyfikowalność w łańcuchu dostaw;
- zarządzanie dokumentacją systemową;
- zarządzanie auditami wewnętrznymi;
- analiza danych i przegląd zarządzania.
Warunki uczestnictwa
METODYKA SZKOLENIA:
Szkolenie ma charakter wykładowo-dyskusyjny. Szkolenie prowadzi certyfikowany trener TÜV SÜD Polska.
CZAS TRWANIA:
24 godziny lekcyjne (12-14.03.2025)
ZAKOŃCZENIE SZKOLENIA:
Szkolenie kończy się egzaminem. Po pozytywnym zaliczeniu, uczestnik otrzymuje certyfikat „Pełnomocnik ds. systemów bezpieczeństwa żywności (FSSC 22000 v6, BRC GS for Food Safety v9, IFS Food v8)” wydany przez TÜV SÜD Polska.
CENA SZKOLENIA:
1899 PLN netto
Cena obejmuje: udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej, certyfikat, przerwy kawowe oraz lunch.
Zapytaj organizatora o szczegóły