Pełnomocnik ds. systemów bezpieczeństwa żywności GMP/GHP oraz HACCP wg ISO 22000:2018 WARSZAWA
Data: 07.05.2025 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 24 h
Cel szkolenia
Zdobycie umiejętności i wiedzy niezbędnej do pełnienia funkcji pełnomocnika - osoby zarządzającej i doskonalącej system zarządzania bezpieczeństwem żywności oparty o wymagania ISO 22000.
Szkolenie skierowane do
Osoby wyznaczone do pełnienia funkcji pełnomocnika, dyrektorzy, pracownicy działów jakości, kierownictwo średniego szczebla, osoby zainteresowane tematyką szkolenia.
Program
- wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności;
- zagrożenia żywności;
- wymagania prawa żywnościowego;
- omówienie wymagań ISO 22000:
- dokumentacja systemowa - nadzór, zarządzanie, identyfikacja,
- najwyższe kierownictwo,
- zasoby,
- programy warunków wstępnych (GMP/GHP),
- analiza zagrożeń,
- plan O-PRP oraz HACCP,
- weryfikacja systemu.
- program auditów wewnętrznych;
- ocena przyczyn niezgodności i definiowanie działań doskonalących.
Warunki uczestnictwa
METODYKA SZKOLENIA:
Szkolenie ma charakter wykładowo-ćwiczeniowy. Szkolenie prowadzi certyfikowany trener TÜV SÜD Polska.
CZAS TRWANIA:
24 godziny lekcyjne (07-09.05.2025)
ZAKOŃCZENIE SZKOLENIA:
Szkolenie kończy się egzaminem. Po pozytywnym zaliczeniu, uczestnik otrzymuje certyfikat „Pełnomocnik SZBŻ GMP/GHP oraz HACCP wg ISO 22000:2018” wydany przez TÜV SÜD Polska.
CENA SZKOLENIA:
1899 PLN netto
Cena obejmuje: udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej, certyfikat, przerwy kawowe oraz lunch.
Zapytaj organizatora o szczegóły