Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Podstawy pomiaru i raportowania śladu węglowego przedsiębiorstwa i produktu - SZKOLENIE ZDALNE

Data: 13.02.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 4 h

Cel szkolenia

Zapoznanie się z zagadnieniami:

  • Metodologia obliczania śladu węglowego organizacji i produktu, definicje i normy organizacyjne
  • Bilansowanie emisji gazów cieplarnianych GHG i dobór wskaźników emisyjności w kgCO2e
  • Emisje GHG Zakresów 1, 2 i 3 zgodnie z GHG Protocol
  • Raporty śladu węglowego organizacji i produktu oraz Plan zarządzania śladem węglowym w czasie – tworzenie przykładowych
  • Sposoby redukcji emisji gazów cieplarnianych i osiągnięcie celów klimatycznych

Szkolenie skierowane do

Osób zainteresowanych tematyką obliczania śladu węglowego oraz pracujących w obszarze zrównoważonego rozwoju, m.in.:

  • Dyrektorzy oraz menadżerowie ds. zrównoważonego rozwoju
  • Menedżerowie ds. BHP oraz środowiska
  • Audytorzy wewnętrzni
  • Menedżerowie finansowi i kadra kierownicza firmy, którzy wchodzą w skład zespołu raportowania danych dotyczących zrównoważonego rozwoju firmy

Program

  • Znaczenie i korzyści śladu węglowego
  • Gazy cieplarniane (GHG) – zestawienie, porozumienia klimatyczne
  • Współczynnik CO2e
  • Terminy węglowe
  • Ślad węglowy organizacji i produktu – definicje, normy organizacyjne
  • Zakresy analizy śladu węglowego zgodnie z Greenhouse Gas Protocol – Zakresy 1, 2
  • Emisje pośrednie inne – Zakres 3
  • Kategorie Zakresu 3 – omówienie 15 kategorii, znaczenie Zakresu 3
  • Bilansowanie gazów cieplarnianych
  • Przygotowanie i raportowanie emisji GHG
  • Zestawienia emisji Zakres 1,2,3  w organizacji – przykłady
  • Obliczanie śladu węglowego organizacji i produktu
  • Wskaźniki emisyjności i kalkulacja emisji Zakresu 1,2,3
  • Źródła emisji w organizacji – przykłady
  • Raport śladu węglowego organizacji – przykład
  • Raport śladu węglowego produktu – przykład
  • Plan zarządzania/redukcji śladem węglowym
  • Sposoby zmniejszania śladu węglowego
  • Korzyści z obliczania śladu węglowego
  • Certyfikat Neutralności Węglowej, kompensacja, offsety
  • Szacowanie śladu węglowego projektu inwestycyjnego
  • Greenwashing – zagrożenia

Podsumowanie szkolenia i dyskusja - czas nieograniczony

Warunki uczestnictwa

Godziny szkolenia: 10:00-14:00

Cena 1.500 PLN + 23% VAT - za udział 1 osoby w szkoleniu w formie zdalnej

Powyższa cena obejmuje: prowadzenie zajęć, materiały szkoleniowe w formie PDF, certyfikat w języku polskim

Płatność za szkolenie następuje po realizacji szkolenia, wyłącznie przelewem, na podstawie faktury VAT, w terminie 14 dni od daty jej wystawienia

RABAT 5% w przypadku zgłoszenia wcześniej niż 4 tygodnie przed szkoleniem. Zapytaj o warunki dodatkowych rabatów

Rejestracja oraz szczegółowe informacje na temat szkolenia dostępne na stronie: 

https://learning.sgs.com/lmt/!clmsLink.dt?site=sgsssc&type=R&id=61269900&lang=pl&region=pl 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.