Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Segment produktów opartych na białkach roślinnych, tak zwanych produktów plant-based pozostaje od kilku lat najdynamiczniej rosnącą kategorią żywności. Mimo szerokiej debaty dotyczącej nazewnictwa oraz wartości takich produktów, to już nie jest trend, jest on już pełnowymiarowym segmentem.
Niniejszy raport przedstawia jak najszerszą perspektywę oferty i możliwości wsparcia rozwoju produktów na bazie białek roślinnych w Polsce. Składa się on z trzech części:
CZĘŚĆ I - Potencjał naukowy, technologiczny i zaplecze R&D dla rozwoju rynku alternatyw białek odzwierzęcych w Polsce. Przegląd oferty naukowej, technologicznej , organizacyjnej dostępnej na polskim rynku
CZĘŚĆ II – Baza surowcowa i technologiczna dla branży alternatyw białek odzwierzęcych. Krajowa i globalna oferta surowcowa i technologiczna w Polsce. Analiza surowców i dodatków obecnie wykorzystywanych przez krajowych producentów
CZĘŚĆ III – Polski rynek gotowych produktów z kategorii plant-based. Perspektywa produktów produkowanych przez polskie firmy
W raporcie skupiono się szczególnie na możliwościach polskich instytucji publicznych w kontekście przyszłych projektów B+R. Raport ma charakter długofalowy i cykliczny – zapraszamy serdecznie do kontaktu instytucje, jeśli zabrakło ich w niniejszym opracowaniu.
Mamy nadzieję, że spostrzeżenia, wnioski oraz analizy posłużą producentom, instytucjom centralnym, naukowym i komercyjnym w celu zwiększenia efektywności wsparcia dla rozwoju rynku alternatyw białek zwierzęcych.
Zaloguj się lub uzupełnij formularz poniżej, aby pobrać raport.
Materiał udostępniony przez: Fundacja R&D Hub
Materiał opublikowany dnia: 06.09.2022
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto