Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Sensoryczna jakość żywności - Metody badań, rozwój produktu, komunikacja. Postęp w nauce o sensoryce

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Jakość sensoryczna żywności  - z jednej strony właściwość żywności decydująca o długoterminowym przywiązaniu konsumenta do produktu i jedno z najważniejszych kryteriów wyboru konkretnego produktu, z drugiej niezmiernie trudna dziedzina wymagająca nie tylko wiedzy, ale również określonych cech osobniczych pozwalających na ich wykorzystanie w ocenie sensorycznej własnego aparatu pomiarowego jakim są zmysły ludzkie. Celem eFORUM było przybliżenie najlepszych praktyk w kontroli sensorycznej, postępu w nauce o sensoryce, jak również wskazanie możliwości zaangażowania techniki instrumentalnej w rutynowej kontroli i badaniach. Te wszystkie tematy przekazane w szybkiej i merytorycznej formie przez najlepszych specjalistów w kraju. eFORUM jest początkiem szerszego cyklu warsztatów sensorycznych, które będą odbywały się w Strefie Managera FoodFakty

Wydarzenie skierowane do

Managerów i specjalistów z branży spożywczej, którzy są odpowiedzialni za podejmowanie decyzji w obszarze jakości, bezpieczeństwa, marketingu - tak na poziomie codziennej kontroli, jak i procesów projektowania produktów. Zaproś swoje koleżanki i kolegów z innych działów.  Sensoryka to dziedzina horyzontalna łącząca marketing, R&D oraz produkcję. Każda osoba z tych obszarów znajdzie dla siebie interesujące wątki.

Program

Powitanie/wstęp

Janusz Olejnik - FoodFakty - Food Satety Culture Initiative PL

Co i kiedy wybrać ?- Ekspercka analiza sensoryczna a badania konsumenckie – porównanie.

Joanna Krawczakekspert firmy ALS

Rozwój panelu eksperckiego kryteria doboru członków, szkolenia, rozwój

  • Ekspert a oceniający w świetle norm.
  • Jak rozpoznać eksperta? Poszukiwanie profesjonalisty.
  • Kultywacja potencjału eksperta „przed początkiem”. Czy można zasiać eksperta w kandydacie?
  • Analiza sensoryczna - nauka o zmysłach delikatna w obsłudze.

Krzysztof Siwek - ekspert firmy JARS S.A.

Wykorzystanie badań sensorycznych w zarządzaniu jakością i bezpieczeństwem żywności - SQCCP (Sensory Quality Critical Control Point

  • Kluczowe różnice pomiędzy oceną sensoryczną a organoleptyczną.
  • Możliwości wykorzystania analizy sensorycznej w kontroli jakości.
  • System SQCCP (Sensory Quality Critical Control Point) zakładający kontrolowanie czynników surowcowych, recepturowych i technologicznych, co ma mieć pozytywny wpływ na jakość sensoryczną gotowego produktu.

Dorota Nowak-Mordońekspert firmy Intertek

Badania konsumenckie – co nam powie konsument?

Wydobyć to, co najważniejsze dla jakości sensorycznej językiem konsumenta

Dorota Pilipczuk - ekspert firmy J.S. Hamilton

Opisać produkt – jak znaleźć odpowiednie zrozumiałe dla wszystkich słowa opisujące produkt – case study

Robert Wieprzkowicz-Rzewuski – ekspert Laboratorium Smaku i Zapachu

Analiza śladowa substancji lotnych w żywności i aromatach

dr Piotr Rybak - Ekspert firmy Syl&Ant Instruments

Poprawa oceny sensorycznej poprzez korelację z danymi z GC-TOF-MS – case study - charakterystyka wpływu czasu przechowywania piwa na jego aromat

Edyta Szyszkoekspert firmy LECO

Postęp w nauce i metodykach analiz sensorycznych

dr hab. Danuta Jaworska, prof. SGGW

Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa

Nagrania dostępne wyłącznie dla użytkowników Strefy Managera

 

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.