Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 16.02.2022 Miejsce:
Czas trwania: 1 h
Szkolenie objęte programem jakości FoodFakty Akademia Managera. Gwarancja najwyższej jakości szkoleń.
Celem szkolenia jest przedstawienie funkcjonalności podstawowych baz projektów aktów prawnych w prawie krajowym oraz unijnym. W prawie polskim jest to Rządowe Centrum Legislacji, Biuletyn Informacji Publicznej Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz strony sejmowe, natomiast dla Unii Europejskiej Obserwatorium Legislacyjne. Każda z tych baz zawiera inne informacje na temat poszczególnych projektów, jak również projekty opracowywane przez różne organy, a dodatkowym mankamentem bazy unijnej jest fakt, iż jest ona dostępna wyłącznie w języku angielskim. W ramach szkolenia, uczestnicy dowiedzą się, gdzie należy szukać tekstów projektów aktów prawnych, gdzie można śledzić na jakim etapie prac legislacyjnych znajduje się projekt, a w przypadku prawa unijnego, dodatkowo także informacje o tym, jak odszukiwać polskojęzyczne wersje dokumentów.
Osoby pracujące w branży spożywczej /w szczególności na stanowiskach technologów żywności/, które na co dzień pracują z prawem żywnościowym, korzystają z baz aktów prawnych oraz są zobowiązane do śledzenia nowelizacji prawa żywnościowego, a także do przygotowywania firm na nadchodzące zmiany oraz dostosowywanie ich do nowych wymogów.
Prosimy o rejestrację poprzez formularz poniżej:
>> Rejestracja <<
Zapytaj organizatora o szczegóły