Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Śledzenie projektów zmian w krajowym oraz unijnym prawie żywnościowym

Data: 16.02.2022 Miejsce:
Czas trwania: 1 h

Cel szkolenia

 Szkolenie objęte programem jakości FoodFakty Akademia Managera. Gwarancja najwyższej jakości szkoleń.

FoodFakty Akademia

 

Celem szkolenia jest przedstawienie funkcjonalności podstawowych baz projektów aktów prawnych w prawie krajowym oraz unijnym. W prawie polskim jest to Rządowe Centrum Legislacji, Biuletyn Informacji Publicznej Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz strony sejmowe, natomiast dla Unii Europejskiej Obserwatorium Legislacyjne. Każda z tych baz zawiera inne informacje na temat poszczególnych projektów, jak również projekty opracowywane przez różne organy, a dodatkowym mankamentem bazy unijnej jest fakt, iż jest ona dostępna wyłącznie w języku angielskim. W ramach szkolenia, uczestnicy dowiedzą się, gdzie należy szukać tekstów projektów aktów prawnych, gdzie można śledzić na jakim etapie prac legislacyjnych znajduje się projekt, a w przypadku prawa unijnego, dodatkowo także informacje o tym, jak odszukiwać polskojęzyczne wersje dokumentów.

Szkolenie skierowane do

Osoby pracujące w branży spożywczej /w szczególności na stanowiskach technologów żywności/, które na co dzień pracują z prawem żywnościowym, korzystają z baz aktów prawnych oraz są zobowiązane do śledzenia nowelizacji prawa żywnościowego, a także do przygotowywania firm na nadchodzące zmiany oraz dostosowywanie ich do nowych wymogów.

Program

  1. Wprowadzenie do struktury prawa żywnościowego /prawo polskie oraz unijne/.
  2. Zarys przebiegu procesu legislacji w Polsce oraz Unii Europejskiej - najważniejsze aspekty.
  3. Gdzie poszukiwać projektów nowelizacji?
    • Rządowe Centrum Legislacji - Rządowy Proces Legislacyjny.
    • Biuletyn Informacji Publicznej Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.
    • Strony sejmowe.
    • Obserwatorium Legislacyjne /Legislative Observatory/ Unii Europejskiej.

Warunki uczestnictwa

  • Koszt uczestnictwa 390 zł netto
  • Klienci Strefy Managera - opłata 290 zł netto za uczestnika
  • Termin: 16.02.2022, godzina 10:00-11:00 

Prosimy o rejestrację poprzez formularz poniżej:

>> Rejestracja <<

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.