SZKOŁA MIKROBIOLOGII ŻYWNOŚCI BioMerieux. Cz. 2
Data: 24.04.2025 11:00 Dotyczy tematów: Bezpieczeństwo Jakość Mikrobiologia Żywność
Cel wydarzenia
Wydarzenie skierowane do
Wydarzenie skierowane jest do producentów produktów RTE w tym szczególnie:
- Managerów ds. bezpieczeństwa żywności, w tym szczególnie bezpieczeństwa mikrobiologicznego i biologicznego oraz obszaru badań laboratoryjnych.
- Managerów produkcji odpowiedzialnych za procesy produkcji i pakowania
- Wyższej kadry managerskiej chcącej zrozumieć uwarunkowania ryzyka związanego z Listerią w produktach RTE
- Managerów obszaru laboratoryjnych
Program
PROGRAM |
|
Moduł 2: Zanim przejdziemy do zgromadzenia dowodów, że produkt nie przekroczy limitu 100 jtk/g dla Listeria monocytogenes w okresie trwałości |
|
Krok 1 - Jak prawidłowo określić trwałość produktu. Co wpływa na długość okresu przydatności do spożycia? - dr inż. Anna Bugajewska Dowiesz się:
|
25 min |
Krok 2- Co należy zrobić na wcześniejszych etapach aby wyznaczanie trwałości produktu było wiarygodne? - Katarzyna Cybulska Poznasz zasady:
|
25 min |
Krok 3 - Wyciągaj wnioski z problemów innych - Case study z wyroków sądowych - dr inż Anna Bugalewska Zapoznasz się z interpretacją i wnioskami na bazie:
|
25 min |
PEM - narzędzie do oceny skuteczności działania systemów wymaganych prawem GMP, GHP, HACCP i dobrowolnych ISO, BRC, IFS - Katarzyna Cybulska Dowiesz się:
|
25 min |
Warunki uczestnictwa
Szkoła Mikrobiologii Żywności BioMerieux i Foodfakty realizowana jest w ramach Misji - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności i skierowana jest do producentów oraz dystrybutorów żywności. Udział możliwy wyłacznie przy rejestracji na adres mailowy w domenie firmy spełniającej warunek powyżej.