Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 16.12.2021 Miejsce:
Czas trwania: 1 h
Urzędowa kontrola żywności i pasz obejmuje swym zakresem cały łańcuch produkcji, a tym samym wszystkich jego uczestników: producentów, przetwórców, rolników oraz dostawców. W Polsce funkcjonuje kilka głównych inspekcji zajmujących się urzędową kontrolą takich jak np. PIS oraz IJHARS. Każdy z organów urzędowej kontroli posiada odrębne /choć w dużym stopniu zbliżone/ kompetencje, odmienny zakres kontroli oraz kontroluje inne aspekty produkcji żywności. Wszystkie kwestie związane z urzędową kontrolą umiejscowione są w licznych aktach prawa zarówno unijnego jak i krajowego, przez co tworzą one skomplikowany system urzędowych kontroli żywności i pasz. Celem szkolenia jest przybliżenie uczestnikom struktury urzędowych kontroli, ich zakresu, omówienie organów, ze szczególnym uwzględnieniem ich kompetencji, a także kluczowych zasad urzędowej kontroli.
Osoby pracujące w branży spożywczej, producenci żywności, producenci rolni i przetwórcy, managerowie, technologowie, osoby odpowiedzialne za przestrzeganie norm prawa żywnościowego w przedsiębiorstwie.
PROSIMY O REJESTACJĘ NA DOLE OPISU SZKOLENIA W SEKCJI WEBINARIA LINK
Zapytaj organizatora o szczegóły