Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 26.09.2024 Miejsce: ON-LINE/WARSZAWA
Czas trwania: 6 h
Szkolenie ma na celu doskonalenie procesu audytowania w systemach zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności. Uczestnicy będą mogli pracować w oparciu „case studies”, poznawać i doskonalić techniki audytowania oraz wzmacniać swoje umiejętności w zakresie interpretacji kryteriów audytowych. Szkolenie pozwoli na bardziej elastyczne poruszanie się po wymaganiach i przekształcanie ich w adekwatne dowody audytowe, a także obiektywną ocenę wyników auditu.
Auditorzy, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę i umiejętności w zakresie auditowania oraz zdobyć nowe kompetencje w zakresie praktycznego podejścia do audytowania systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
Szkolenie przeznaczone dla osób, które mają już doświadczenie audytowe.
1. Przypomnienie najważniejszych zasad aduditowania systemów zarządzania wg ISO 19011.
2. Warsztaty audytowe:
· Interpretacja kryteriów audytowych – skąd wiadomo, jakie dowody uzyskać dla poszczególnych wymagań?
· Techniki krzyżowego audytowania –jakie dowody można pozyskać z różnych obszarów audytowanych i jak je powiązać?
· Obiektywna ocena – dlaczego czasem auditorzy wykraczają poza wymagania i jak tego unikać?
· Formułowanie spostrzeżeń i niezgodności – jak uniknąć błędów w formułowaniu spostrzeżeń i niezgodności, które mogą prowadzić do błędnie podejmowanych działań korekcyjnych, korygujących i zapobiegawczych?
· Raportowanie – jak spowodować, że raport z auditu będzie przejrzysty, klarowny, użyteczny i jednoznaczny?
· Działania korygujące – jak poprawnie przeprowadzić analizę źródłowych przyczyn niezgodności?
· Kultura jakosci i bezpieczeństwa żywności w aspekcie audytowania
3. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=15685&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_DSZ&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-190-DSZ-Warsztaty-doskonalace-dla-audytorow-wewn-w-zakresie-SZJ-i-bezp.-zywnosci-wg-BRCGS-Food-IFS-Food-ISO_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły