Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 07.10.2024 Miejsce: ONLINE
Czas trwania: 2 h
Webinar ma na celu zapoznanie uczestników z aktualnym statusem wiedzy dotyczącym węglowodorów olejów mineralnych oraz nadchodzącymi zmianami i wytycznymi.
Pracowników przemysłu spożywczego, sieci handlowych, w szczególności działów jakości, technologii.
1. Węglowodory olejów mineralnych - podstawowe informacje. Definicje MOH, MOSH i MOAH oraz
ich analogów. Pochodzenie.
2. Źródła zanieczyszczeń żywności MOH. Opakowania jako źródło zanieczyszczeń. Proces
produkcyjny jako źródło możliwego zanieczyszczenia.
3. Wymagania prawne i nadchodzące zmiany dotyczące węglowodorów olejów mineralnych.
Aktualny status prawny. Przewodniki.
4. Metody badań MOH w żywności i opakowaniach. Jak interpretować wyniki badań w oparciu o
wytyczne.
5. Odpowiedzi na pytania uczestników.
Termin i czas trwania: 07.10.2024 10:00 - 11.30
Koszt udziału w szkoleniu dla 1 osoby: 100 zł netto + 23% VAT*
*Cena obejmuje prelekcje, materiały szkoleniowe, świadectwo ukończenia szkolenia
Warunki zgłoszenia i uczestnictwa w szkoleniach stacjonarnych Merieux Nutrisciences dostępne pod adresem:
https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/szkolenia-otwarte-formularz-zgloszeniowy/
Zapytaj organizatora o szczegóły