Wymagania systemu HACCP wg Codex Alimentarius 2023 - SZKOLENIE ZDALNE
Data: 25.03.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h
Cel szkolenia
- Poznanie kluczowych elementów systemu HACCP
- Zapoznanie z wymaganiami systemu HACCP
Szkolenie skierowane do
- Osób nowych w branży spożywczej
- Pracowników firm z branży spożywczej
Program
- Wprowadzenie
- Aktualne podstawy prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności, przepisy prawne w praktyce
- Omówienie Codex Alimentarius
- Zmiany w nowym wydaniu z 2023 roku
- Wymagania GMP i GHP
- System HACCP – terminy i definicje, rodzaje i źródła zagrożeń
- Analiza zagrożeń – zasady, identyfikacja zagrożeń, ryzyk, dobór środków kontroli
- Narzędzia do wyznaczania krytycznych punktów kontroli w systemie analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli
- Dokumentacja w systemie HACCP
- Dyskusja w zakresie zarządzania ryzykiem i interpretacji wymagań
- Podsumowanie, zakończenie
Warunki uczestnictwa
Cena 595 PLN + 23% VAT - za udział 1 osoby w szkoleniu w formie zdalnej
Powyższa cena obejmuje: prowadzenie zajęć, materiały szkoleniowe w PDF, certyfikat w języku polskim
Płatność za szkolenie następuje po realizacji szkolenia, wyłącznie przelewem, na podstawie faktury VAT, w terminie 14 dni od daty jej wystawienia
RABAT 5% w przypadku zgłoszenia wcześniej niż 4 tygodnie przed szkoleniem. Zapytaj o warunki dodatkowych rabatów
Szczegółowe warunki uczestnictwa dostępne na stronie szkolenia:
https://learning.sgs.com/lmt/!clmsLink.dt?site=sgsssc®ion=pl&lang=pl&type=R&id=81993216
Zapytaj organizatora o szczegóły