Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Wymagania systemu HACCP wg Codex Alimentarius. Szkolenie doskonalące dla zespołu HACCP.

Data: 22.08.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h

Cel szkolenia

Szkolenie ma na celu przedstawienie wymagań i kierunków ewaluacji systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg Codex Alimentarius  CXC 1-1969 rev. 2022 (wydanie 2023) oraz uregulowań normy ISO 22000:2018.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do:

•        Osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności;

•        Pełnomocników HACCP, pracowników i kierowników działów zarządzania lub kontroli jakości

•        Pracowników odpowiedzialnych za nadzór i weryfikację systemu HACCP oraz ISO 22000.

Program

1.      Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności w Polsce i UE.

2.      Wymagania Codex Alimentarius CXC 1-1969 rev. 2022:

•        Zasady ogólne, definicje

•        Obiekt: lokalizacja i konstrukcja, urządzenia, wyposażenie

•        Szkolenia i kompetencje

•        Utrzymanie zakładu, czyszczenie i dezynfekcja oraz zwalczanie szkodników

•        Higiena osobista

•        Kontrola działania, w tym

ü  Zanieczyszczenia żywności

ü  Procedury wycofania z rynku

•        Informacja o produkcie i świadomość konsumenta

•        Transport

3.      Zasady systemu HACCP

•        7 zasad/ 12 etapów wdrażania systemu HACCP    

4.      Norma ISO 22000:2018 – zmiany w normie.  

•        Kontekst organizacji

•        Przywództwo

•        Planowanie

•        Wsparcie

•        Działanie

•        Ocena wyników systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności

•        Doskonalenie.

5.      Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.

Warunki uczestnictwa

Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.

Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/ 


Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/01/Program-61-DSZ-Wymagania-systemu-HACCP-wg-CA_2024.pdf 


W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46.

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.