Wymagania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg FSSC 22000 v.6 - SZKOLENIE ZDALNE
Data: 21.05.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 12 h
Cel szkolenia
- Zapoznanie z wymaganiami standardu FSSC 22000 wersja 6
- Zrozumienie istoty normy i jej miejsca w systemie jakości organizacji
Szkolenie skierowane do
- Osób odpowiedzialnych za system zapewnienia bezpieczeństwa żywności
- Managerów jakości w branży spożywczej
- Producentów żywności
- Auditorów wewnętrznych systemu ISO 22000
Program
- Miejsce i rola systemu jakości w łańcuchu produkcji żywności:
- wymagania prawne
- Wprowadzenie w wymagania normy ISO 22000:2018:
- kontekst organizacji
- analiza ryzyk i szans
- odpowiedzialność i uprawnienia
- wsparcie
- system zarządzania bezpieczeństwem żywności (PRP, OPRP, CCP)
- elementy systemu zarządzania (ocena efektów działania, doskonalenie)
- dokumentowanie
- komunikacja (zewnętrzna i wewnętrzna)
- Wymagania szczegółowe ISO/TS 22002-1 - programy warunków wstępnych dla całego łańcucha żywnościowego
- Wymagania schematu FSSC wersja 6:
- kultura bezpieczeństwa żywności
- food defense
- food fraud
- nadzór nad dostawcami
- monitorowanie środowiska
- zarządzanie alergenami
Warunki uczestnictwa
Szkolenie dwudniowe 21-22.05.2025
Cena 980 PLN + 23% VAT - za udział 1 osoby w szkoleniu w formie zdalnej
Powyższa cena obejmuje: prowadzenie zajęć, materiały szkoleniowe w PDF, certyfikat w języku polskim
Płatność za szkolenie następuje po realizacji szkolenia, wyłącznie przelewem, na podstawie faktury VAT, w terminie 14 dni od daty jej wystawienia
RABAT 5% w przypadku zgłoszenia wcześniej niż 4 tygodnie przed szkoleniem. Zapytaj o warunki dodatkowych rabatów
Rejestracja oraz szczegółowe informacje na temat szkolenia dostępne na stronie:
https://learning.sgs.com/lmt/!clmsLink.dt?site=sgsssc®ion=pl&lang=pl&type=R&id=61031502
Zapytaj organizatora o szczegóły