Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 22.05.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 3 h
Przedstawienie i omówienie zmian wprowadzonych w nowym wydaniu standardu IFS Food 8 oraz porównanie do wymagań wersji poprzednio obowiązującej.
Szkolenie skierowane jest do audytorów wewnętrznych oraz do kandydatów na audytorów wewnętrznych w organizacji, pełnomocników ds. zapewnienia jakości, członków zakładowych zespołów ds. bezpieczeństwa żywności, technologów żywności, a także innych osób chcących zapoznać się z nowa wersją standardu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg norm IFS v. 8.
1.Wprowadzenie do kontekstu GFSI w systemach bezpieczeństwa i jakości żywności.
2. Protokół audytu:
· system ocen,
· dokumenty odniesienia,
· terminy i harmonogram,
· znacznik audytów niezapowiedzianych,
· definicje,
· struktura standardu,
· działania naprawcze – dowody.
3. Wymagania/ lista kontrolna:
· polityka jakości,
· kultura bezpieczeństwa żywności a cele,
· komunikacja z jednostką certyfikującą,
· chemikalia,
· food defense,
· walidacja planu HACCP,
· monitoring środowiska i higieny,
· skuteczność szkoleń,
· ryzyka związane z surowcami i sytuacje wyjątkowe w zakupach,
· oznakowanie,
· mycie i dezynfekcja,
· alergeny,
· wyposażenie,
· wycofanie i incydenty,
4. Pytania i dyskusja, zakończenie szkolenia.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=16481&place_id=0
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46.
Zapytaj organizatora o szczegóły