Powietrze – duże zagrożenie mikrobiologiczne dla żywności gotowej – prawda czy fałsz?
Data: 21.01.2025 Miejsce: ONLINE
Czas trwania: 1 h
Cel szkolenia
Szkolenie ma na celu zaprezentowanie wybranych zagadnień istotnych pod kątem ryzyka przenoszenia na żywność drobnoustrojów przez powietrze w kontekście wymagań prawa oraz wytycznych zawartych w uznanych standardach technicznych, tj. BRC i EHEDG.
Szkolenie skierowane do
Grupa docelowa: Pracownicy odpowiedzialni za jakość i bezpieczeństwo żywności, pracownicy laboratoriów zakładowych, personel techniczny nadzorujący i konserwujący instalacje wentylacyjno klimatyzacyjne, personel odpowiedzialny za procesy mycia i dezynfekcji
Program
1. Omówienie:
• mechanizmów przenoszenia mikroorganizmów przez powietrze w ramach bioaerozolu,
• zasad ustalania kryteriów dla wybranych grup drobnoustrojów w powietrzu środowiska produkcyjnego,
• wyników badań czystości powietrza w wybranych branżach produkcji żywności,
• wybranych standardów technicznych (BRC i EHEDG) do zapewnienia czystości mikrobiologicznej powietrza w środowisku produkcyjnym.
2. Odpowiedzi na pytania
Zachęcamy do zapoznania się ze wszystkimi szkoleniami:
https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/harmonogram-szkolen/
Warunki uczestnictwa
Warunki zgłoszenia i uczestnictwa w szkoleniach stacjonarnych Merieux Nutrisciences dostępne pod adresem:
https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/szkolenia-otwarte-formularz-zgloszeniowy/
Zapytaj organizatora o szczegóły