Analiza trendów ryzyka bezpieczeństwa produktów żywnościowych w UE - marzec 2020
RAPORT ODPŁATNY - JEDYNE 290 PLN
PRZED ZAKUPEM ZAPRASZAMY DO POBRANIA DARMOWEGO RAPORTU ZA MIESIĄC STYCZEŃ
Zawartość raportu:
Część I – Analizy ogólne
W tej części raportu czytelnik znajdzie:
- Analizę ogólnych trendów ilości produktów niebezpiecznych w UE, w podziale na okresy miesięczne oraz kraj pochodzenia tych produktów.
Szczegółowy opis problemów z 3 państw o największej liczbie stwierdzonych produktów niebezpiecznych w danym miesiącu. W styczniu 2020 r. były to na przykład: Turcja, Francja i Polska.
- Analizę trendów dla 10 najczęściej występujących zagrożeń w danym miesiącu (w tabelach przyjęliśmy zawsze układ alfabetyczny, łatwiejszy dla nawigacji w raporcie).
- Natomiast na wykresach informacje posortowane są malejąco.
- Szczegółowe zestawienie dla Top 3 zagrożeń w rozbiciu na jeszcze bardziej szczegółowe elementy.
- Analogiczną analizą zagrożeń, ale tym razem w odniesieniu do kategorii żywności.
- Poszerzoną analizę dla Top 3 kategorii żywności w danym miesiącu, poniżej przykład drugiej ilościowo kategorii – Orzechy i produkty pochodne.
Część II – Analizy szczegółowe
W tej części czytelnik znajdzie syntetyczne tabele w podziale na produkty, a następnie zagorzenia, w których znajdzie już wszystkie szczegółowe dane ze szczegółowym opisem, podaniem niezgodnego limitu, wartością przekroczenia i wiele innych informacji. Poprzez proste kliknięcie trafiamy bezpośrednio do interesujących nas informacji. Na przykład klikając w Drób i produkty drobiowe trafiamy na tabelę z listą wszystkich 22 przypadków.
Podobnie od strony zagrożeń, klikając w wybrane zagrożenie od razu mamy wszystkie produkty, w których to zagrożenie występowało. Na przykładzie zagrożenia alergeny, wygląda to następująco.
Część III – Ujęcie z perspektywy Polski
Jeśli kogoś interesuje tylko rynek i sytuacja w Polsce, przygotowaliśmy dedykowaną część raportu, w której czytelnik znajdzie informacje o produktach niebezpiecznych pochodzących z Polski, ale również o tych które znalazły się lub mogą się znaleźć na terenie Polski.
I szczegółowo na przykładzie produktów dystrybułowanych w Polsce dodatkowe, syntetyczne tabele.
Część IV – Analizy ryzyka i nowe limity prawne
W tej części raportu każdy Manager i Pełnomocnik ds. Jakości znajdzie wszystkie opublikowane w danym miesiącu przez EFSA analizy ryzyka dla składników lub substancji pomocniczych, lub innych substancji mogących mieć kontakt z żywnością oraz wykaz aktów prawnych wprowadzających nowe urzędowe limity prawne obowiązujące na terenie UE wraz z linkami do źródła.
- Przykład tabeli – Ocena Ryzyka
- Przykład tabeli – Nowe limity
Część V – case study
W tej częsci raportu znajdują się wybrane najciekawsze przypadki zgłoszeń produktów niebezpiecznych w danym miesiącu, a także wybrane przypadki zafałszowań. Śledzimy ponad 100 oficjalnych portali rządowych inspekcji i innych uznanych źródeł, i przy tej okazji analizujemy wszystkie zgłoszenia, w tym te dotyczące jakości i bezpieczeństwa.
Zaproszamy do zakupu
Wpływy z zakupu Raportu Analizy Food Safety Risk zasilają budżet realizacji misji projektu FoodFakty - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności
search console_SM
PRZED ZAKUPEM POLECAMY DARMOWY EGZEMPLARZ RAPORTU:
Analiza trendów ryzyka bezpieczeństwa produktów żywnościowych w EU - styczeń 2020
Wszystkie nasze opracowania w Strefie Managera - zapytaj o warunki dostępu
Materiał udostępniony przez: - Strefa Managera -
Materiał opublikowany dnia: 24.04.2020
Dostępne w abonamencie Strefy Managera