Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Analiza trendów ryzyka bezpieczeństwa produktów żywnościowych w UE - marzec 2020

Analiza trendów ryzyka bezpieczeństwa produktów żywnościowych w UE - marzec 2020

RAPORT ODPŁATNY - JEDYNE 290 PLN

PRZED ZAKUPEM ZAPRASZAMY DO POBRANIA DARMOWEGO RAPORTU ZA MIESIĄC STYCZEŃ

Zawartość raportu:

Część I – Analizy ogólne

W tej części raportu czytelnik znajdzie:

  • Analizę ogólnych trendów ilości produktów niebezpiecznych w UE, w podziale na okresy miesięczne oraz kraj pochodzenia tych produktów.

Szczegółowy opis problemów z 3 państw o największej liczbie stwierdzonych produktów niebezpiecznych w danym miesiącu. W styczniu 2020 r. były to na przykład: Turcja, Francja i Polska.

  • Analizę trendów dla 10 najczęściej występujących zagrożeń w danym miesiącu (w tabelach przyjęliśmy zawsze układ alfabetyczny, łatwiejszy dla nawigacji w raporcie).
  • Natomiast na wykresach informacje posortowane są malejąco.
  • Szczegółowe zestawienie dla Top 3 zagrożeń w rozbiciu na jeszcze bardziej szczegółowe elementy.
  • Analogiczną analizą zagrożeń, ale tym razem w odniesieniu do kategorii żywności.
  • Poszerzoną analizę dla Top 3 kategorii żywności w danym miesiącu, poniżej przykład drugiej ilościowo kategorii – Orzechy i produkty pochodne.

Część II – Analizy szczegółowe

W tej części czytelnik znajdzie syntetyczne tabele w podziale na produkty, a następnie zagorzenia, w których znajdzie już wszystkie szczegółowe dane ze szczegółowym opisem, podaniem niezgodnego limitu, wartością przekroczenia i wiele innych informacji. Poprzez proste kliknięcie trafiamy bezpośrednio do interesujących nas informacji. Na przykład klikając w Drób i produkty drobiowe trafiamy na tabelę z listą wszystkich 22 przypadków.

Podobnie od strony zagrożeń, klikając w wybrane zagrożenie od razu mamy wszystkie produkty, w których to zagrożenie występowało. Na przykładzie zagrożenia alergeny, wygląda to następująco.

Część III – Ujęcie z perspektywy Polski

Jeśli kogoś interesuje tylko rynek i sytuacja w Polsce, przygotowaliśmy dedykowaną część raportu, w której czytelnik znajdzie informacje o produktach niebezpiecznych pochodzących z Polski, ale również o tych które znalazły się lub mogą się znaleźć na terenie Polski.

I szczegółowo na przykładzie produktów dystrybułowanych w Polsce dodatkowe, syntetyczne tabele.

Część IV – Analizy ryzyka i nowe limity prawne

W tej części raportu każdy Manager i Pełnomocnik ds. Jakości znajdzie wszystkie opublikowane w danym miesiącu przez EFSA analizy ryzyka dla składników lub substancji pomocniczych, lub innych substancji mogących mieć kontakt z żywnością oraz wykaz aktów prawnych wprowadzających nowe urzędowe limity prawne obowiązujące na terenie UE wraz z linkami do źródła.

  • Przykład tabeli – Ocena Ryzyka
  • Przykład tabeli – Nowe limity

Część V – case study

W tej częsci raportu znajdują się wybrane najciekawsze przypadki zgłoszeń produktów niebezpiecznych w danym miesiącu, a także wybrane przypadki zafałszowań. Śledzimy ponad 100 oficjalnych portali rządowych inspekcji i innych uznanych źródeł, i przy tej okazji analizujemy wszystkie zgłoszenia, w tym te dotyczące jakości i bezpieczeństwa. 

 

Zaproszamy do zakupu

Wpływy z zakupu Raportu Analizy Food Safety Risk zasilają budżet realizacji misji projektu FoodFakty - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności 

 

 

PRZED ZAKUPEM POLECAMY DARMOWY EGZEMPLARZ RAPORTU:

Analiza trendów ryzyka bezpieczeństwa produktów żywnościowych w EU - styczeń 2020

Wszystkie nasze opracowania w Strefie Managera - zapytaj o warunki dostępu  

Materiał udostępniony przez: - Strefa Managera -

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn