Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Analiza trendów ryzyka bezpieczeństwa produktów żywnościowych w UE - marzec 2020

Analiza trendów ryzyka bezpieczeństwa produktów żywnościowych w UE - marzec 2020

RAPORT ODPŁATNY - JEDYNE 290 PLN

PRZED ZAKUPEM ZAPRASZAMY DO POBRANIA DARMOWEGO RAPORTU ZA MIESIĄC STYCZEŃ

Zawartość raportu:

Część I – Analizy ogólne

W tej części raportu czytelnik znajdzie:

  • Analizę ogólnych trendów ilości produktów niebezpiecznych w UE, w podziale na okresy miesięczne oraz kraj pochodzenia tych produktów.

Szczegółowy opis problemów z 3 państw o największej liczbie stwierdzonych produktów niebezpiecznych w danym miesiącu. W styczniu 2020 r. były to na przykład: Turcja, Francja i Polska.

  • Analizę trendów dla 10 najczęściej występujących zagrożeń w danym miesiącu (w tabelach przyjęliśmy zawsze układ alfabetyczny, łatwiejszy dla nawigacji w raporcie).
  • Natomiast na wykresach informacje posortowane są malejąco.
  • Szczegółowe zestawienie dla Top 3 zagrożeń w rozbiciu na jeszcze bardziej szczegółowe elementy.
  • Analogiczną analizą zagrożeń, ale tym razem w odniesieniu do kategorii żywności.
  • Poszerzoną analizę dla Top 3 kategorii żywności w danym miesiącu, poniżej przykład drugiej ilościowo kategorii – Orzechy i produkty pochodne.

Część II – Analizy szczegółowe

W tej części czytelnik znajdzie syntetyczne tabele w podziale na produkty, a następnie zagorzenia, w których znajdzie już wszystkie szczegółowe dane ze szczegółowym opisem, podaniem niezgodnego limitu, wartością przekroczenia i wiele innych informacji. Poprzez proste kliknięcie trafiamy bezpośrednio do interesujących nas informacji. Na przykład klikając w Drób i produkty drobiowe trafiamy na tabelę z listą wszystkich 22 przypadków.

Podobnie od strony zagrożeń, klikając w wybrane zagrożenie od razu mamy wszystkie produkty, w których to zagrożenie występowało. Na przykładzie zagrożenia alergeny, wygląda to następująco.

Część III – Ujęcie z perspektywy Polski

Jeśli kogoś interesuje tylko rynek i sytuacja w Polsce, przygotowaliśmy dedykowaną część raportu, w której czytelnik znajdzie informacje o produktach niebezpiecznych pochodzących z Polski, ale również o tych które znalazły się lub mogą się znaleźć na terenie Polski.

I szczegółowo na przykładzie produktów dystrybułowanych w Polsce dodatkowe, syntetyczne tabele.

Część IV – Analizy ryzyka i nowe limity prawne

W tej części raportu każdy Manager i Pełnomocnik ds. Jakości znajdzie wszystkie opublikowane w danym miesiącu przez EFSA analizy ryzyka dla składników lub substancji pomocniczych, lub innych substancji mogących mieć kontakt z żywnością oraz wykaz aktów prawnych wprowadzających nowe urzędowe limity prawne obowiązujące na terenie UE wraz z linkami do źródła.

  • Przykład tabeli – Ocena Ryzyka
  • Przykład tabeli – Nowe limity

Część V – case study

W tej częsci raportu znajdują się wybrane najciekawsze przypadki zgłoszeń produktów niebezpiecznych w danym miesiącu, a także wybrane przypadki zafałszowań. Śledzimy ponad 100 oficjalnych portali rządowych inspekcji i innych uznanych źródeł, i przy tej okazji analizujemy wszystkie zgłoszenia, w tym te dotyczące jakości i bezpieczeństwa. 

 

Zaproszamy do zakupu

Wpływy z zakupu Raportu Analizy Food Safety Risk zasilają budżet realizacji misji projektu FoodFakty - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności 

 search console_SM

 

PRZED ZAKUPEM POLECAMY DARMOWY EGZEMPLARZ RAPORTU:

Analiza trendów ryzyka bezpieczeństwa produktów żywnościowych w EU - styczeń 2020

Wszystkie nasze opracowania w Strefie Managera - zapytaj o warunki dostępu

 

Materiał udostępniony przez: - Strefa Managera -

Materiał opublikowany dnia: 24.04.2020

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.