Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 24.10.2022 Miejsce: ON-LINE i POZNAŃ
Czas trwania: 10 h
Szkolenie ma na celu zdobycie i doskonalenie praktycznej wiedzy z zakresu audytowania systemu zarządzania jakością
i bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym w oparciu o wymagania standard IFS BRCGS wydanie 8.
Szczegółowo omówione zostaną metody i techniki wykonywania audytów wewnętrznych. Uczestnicy podczas
warsztatów szkoleniowych będą mogli w sposób praktyczny poznać zasady realizacji i dokumentowania audytów.
Szkolenie skierowane jest do pracowników wyższego i średniego szczebla, kierowników działów jakości, zajmujących
się kontrolą jakości i bezpieczeństwem żywności w zakładach branży spożywczej oraz podmiotów planujących wdrożyć
system i przeszkolić przyszłych audytorów wewnętrznych lub posiadają wdrożony system i chcą doskonalić wiedzę
z zakresu prowadzenia audytów wewnętrznych.
1. Wprowadzenie do audytowania
• Podstawowe definicje
• Postawy i zachowania audytora
• Wprowadzenie do audytowania
2. Budowa Globalnego Standardu Bezpieczeństwa Żywności – BRCGS wydanie 8
• Podstawowe definicje, pojęcia BRCGS
• Wymagania podstawowe
• Klasyfikacja niezgodności wg BRCGS
3. Wymagania standardu BRCGS wersja 8
• Wybrane zagadnienia
4. Metody i techniki realizacji audytu wewnętrznego – teoria i warsztat
• Etapy realizacji audytu
• Przygotowanie audytu
• Rodzaje pytań audytowych
• Badania audytowe
• Sporządzanie notatek
• Formułowanie niezgodności/ spostrzeżeń
• Dokumentowanie wyników audytu
• Działania poaudytowe
5. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Zapytaj organizatora o szczegóły