Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

eFORUM foodfakty - Piwo bezalkoholowe rynek • surowce • technologie

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Piwa bezalkoholowe są obecnie najbardziej dynamicznie rozwijającym się segmentem rynku piwa – stanowią 5,7% wartości całego rynku piwa w Polsce, a wartość ich sprzedaży przekroczyła w 2020 r. 1 mld PLN! Wśród piw „zero” najchętniej kupowane były warianty smakowe (wzrost o 34%) i bezalkoholowe lagery (wzrost o 13%). Segment piw bezalkoholowych ma bardzo duży potencjał do dalszego dynamicznego rozwoju w 2021 r. oraz w kolejnych latach. 

Obserwując obecne trendy w rozwoju piw niskoalkoholowych oraz bezalkoholowych można się spodziewać, że coraz większa liczba browarów zacznie włączać tego typu produkty do swojej oferty, aby sprostać wymaganiom współczesnych konsumentów.

Webinar przybliżył uczestnikom zagadnienia związane z wyzwaniami, z jaki musi zmierzyć się producent piwa bezalkoholowego. Eksperci z branży zaprezentowali tematy związane z:

  • metodami produkcji
  • jakością mikrobiologiczną
  • analizą sensoryczną

a także:

  • analizą zafałszowań w branży piwowarskiej
  • nowymi warunkami znakowania napojów spirytusowych
  • rynkiem i perspektywami jego rozwoju dla segmentu piw nisko- i bezalkoholowych

eFORUM foodfakty - Piwo bezalkoholowe  rynek • surowce • technologie jest rozwinięciem i uzupełnieniem tematyki najnowszego wydania FoodFakty NAWIGATORA - Piwo bezalkoholowe  rynek • surowce • technologie 

Wydarzenie skierowane do

Producentów napojów, piwowarów, a także wszystkich firm, które już posiadają w swojej ofercie piwo bezalkoholowe oraz tych, które dopiero planują wejść w ten segment produkcji piwa.

Webinarium skierowane jest do profesjonalistów branży spożywczej z:

  • działów zapewniania jakości
  • technologów
  • działów produkcji
  • działów prawnych
  • działów R&D
  • działów marketingu
  • działów zakupów

A także do przedstawicieli nauki, handlu, gastronomii i wszystkich innych zainteresowanych tym najszybciej rozwijającym się segmentem branży piwowarskiej.


 

 

UCZESTNICTWO W eFORUM MOŻLIWE DZIĘKI PARTNEROM WSPIERAJĄCYM:

Program

Powitanie/wstęp

Janusz Olejnik – FoodFakty – założyciel – CEO

Przegląd zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz ryzyka na zafałszowania produktów z kategorii piw, na podstawie bazy RASFF, Probase360 oraz doniesień światowych mediów

Janusz Olejnik – FoodFakty – założyciel – CEO

Segment piwa bezalkoholowego – rosnący potencjał sprzedaży zagranicznej

Grzegorz Rykaczewski – Santander Bank Polska

SIGMATEC - łagodna dealkoholizacja

Janusz Rozumecki – JMR Europe

Stawianie czoła specyficznemu wyzwaniu mikrobiologicznemu piwa bezalkoholowego

PhD Roland Pahl – Pall Corporation

Poprawa oceny sensorycznej poprzez korelację z danymi z GC-TOF-MS i wynikami analizy białka - charakterystyka wpływu czasu przechowywania piwa na jego aromat

Edyta Szyszko – LECO

Wyzwania w produkcji piwa bezalkoholowego

mgr inż. Mateusz Jackowski – Politechnika Wrocławska

Nowe warunki znakowania napojów spirytusowych w rozporządzeniu 2019/787 - jakie zmiany czekają przedsiębiorców?

Magdalena Wolska – FoodFakty

Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa

Nagrania dostępne wyłącznie dla użytkowników Strefy Managera

 

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.