Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM foodfakty - Piwo bezalkoholowe rynek • surowce • technologie

Data: 22.06.2021 12:00

Cel webinarium

Piwa bezalkoholowe są obecnie najbardziej dynamicznie rozwijającym się segmentem rynku piwa – stanowią 5,7% wartości całego rynku piwa w Polsce, a wartość ich sprzedaży przekroczyła w 2020 r. 1 mld PLN! Wśród piw „zero” najchętniej kupowane były warianty smakowe (wzrost o 34%) i bezalkoholowe lagery (wzrost o 13%). Segment piw bezalkoholowych ma bardzo duży potencjał do dalszego dynamicznego rozwoju w 2021 r. oraz w kolejnych latach. 

Obserwując obecne trendy w rozwoju piw niskoalkoholowych oraz bezalkoholowych można się spodziewać, że coraz większa liczba browarów zacznie włączać tego typu produkty do swojej oferty, aby sprostać wymaganiom współczesnych konsumentów.

Webinar przybliży uczestnikom zagadnienia związane z wyzwaniami, z jaki musi zmierzyć się producent piwa bezalkoholowego. Eksperci z branży zaprezentują tematy związane z:

  • metodami produkcji
  • jakością mikrobiologiczną
  • analizą sensoryczną

a także:

  • analizą zafałszowań w branży piwowarskiej
  • nowymi warunkami znakowania napojów spirytusowych
  • rynkiem i perspektywami jego rozwoju dla segmentu piw nisko- i bezalkoholowych

eFORUM foodfakty - Piwo bezalkoholowe  rynek • surowce • technologie jest rozwinięciem i uzupełnieniem tematyki najnowszego wydania FoodFakty NAWIGATORA - Piwo bezalkoholowe  rynek • surowce • technologie 

Webinarium skierowane do

Producentów napojów, piwowarów, a także wszystkich firm, które już posiadają w swojej ofercie piwo bezalkoholowe oraz tych, które dopiero planują wejść w ten segment produkcji piwa.

Webinarium skierowane jest do profesjonalistów branży spożywczej z:

  • działów zapewniania jakości
  • technologów
  • działów produkcji
  • działów prawnych
  • działów R&D
  • działów marketingu
  • działów zakupów

A także do przedstawicieli nauki, handlu, gastronomii i wszystkich innych zainteresowanych tym najszybciej rozwijającym się segmentem branży piwowarskiej.

Program

Powitanie/wstęp

Janusz Olejnik – FoodFakty – założyciel – CEO

12:00

Przegląd zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz ryzyka na zafałszowania produktów z kategorii piw, na podstawie bazy RASFF, Probase360 oraz doniesień światowych mediów

Janusz Olejnik – FoodFakty – założyciel – CEO

12:05

Segment piwa bezalkoholowego – rosnący potencjał sprzedaży zagranicznej

Grzegorz Rykaczewski – Santander Bank Polska

12:15

SIGMATEC - łagodna dealkoholizacja

Janusz Rozumecki – JMR Europe

12:30

Stawianie czoła specyficznemu wyzwaniu mikrobiologicznemu piwa bezalkoholowego

PhD Roland Pahl – Pall Corporation

12:45

Poprawa oceny sensorycznej poprzez korelację z danymi z GC-TOF-MS i wynikami analizy białka - charakterystyka wpływu czasu przechowywania piwa na jego aromat

Edyta Szyszko – LECO

13:00

Wyzwania w produkcji piwa bezalkoholowego

mgr inż. Mateusz Jackowski – Politechnika Wrocławska

13:15

Nowe warunki znakowania napojów spirytusowych w rozporządzeniu 2019/787 - jakie zmiany czekają przedsiębiorców?

Magdalena Wolska – FoodFakty

13:30

Sesja Q&A

13:45

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Warunkiem uczestnictwa jest rejestracja poprzez konto czytelnika FoodFakty.

Udział jest bezpłatny dla wszystkich posiadających konta czytelnika FoodFakty.

Czas trwania webinarium - ok. 2 h

>>POBIERZ BROSZURĘ<<


 

UCZESTNICTWO W eFORUM MOŻLIWE DZIĘKI PARTNEROM WSPIERAJĄCYM:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn