Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM foodfakty - Piwo bezalkoholowe rynek • surowce • technologie

Dostępne non-stop

Cel webinarium

Piwa bezalkoholowe są obecnie najbardziej dynamicznie rozwijającym się segmentem rynku piwa – stanowią 5,7% wartości całego rynku piwa w Polsce, a wartość ich sprzedaży przekroczyła w 2020 r. 1 mld PLN! Wśród piw „zero” najchętniej kupowane były warianty smakowe (wzrost o 34%) i bezalkoholowe lagery (wzrost o 13%). Segment piw bezalkoholowych ma bardzo duży potencjał do dalszego dynamicznego rozwoju w 2021 r. oraz w kolejnych latach. 

Obserwując obecne trendy w rozwoju piw niskoalkoholowych oraz bezalkoholowych można się spodziewać, że coraz większa liczba browarów zacznie włączać tego typu produkty do swojej oferty, aby sprostać wymaganiom współczesnych konsumentów.

Webinar przybliżył uczestnikom zagadnienia związane z wyzwaniami, z jaki musi zmierzyć się producent piwa bezalkoholowego. Eksperci z branży zaprezentowali tematy związane z:

  • metodami produkcji
  • jakością mikrobiologiczną
  • analizą sensoryczną

a także:

  • analizą zafałszowań w branży piwowarskiej
  • nowymi warunkami znakowania napojów spirytusowych
  • rynkiem i perspektywami jego rozwoju dla segmentu piw nisko- i bezalkoholowych

eFORUM foodfakty - Piwo bezalkoholowe  rynek • surowce • technologie jest rozwinięciem i uzupełnieniem tematyki najnowszego wydania FoodFakty NAWIGATORA - Piwo bezalkoholowe  rynek • surowce • technologie 

Webinarium skierowane do

Producentów napojów, piwowarów, a także wszystkich firm, które już posiadają w swojej ofercie piwo bezalkoholowe oraz tych, które dopiero planują wejść w ten segment produkcji piwa.

Webinarium skierowane jest do profesjonalistów branży spożywczej z:

  • działów zapewniania jakości
  • technologów
  • działów produkcji
  • działów prawnych
  • działów R&D
  • działów marketingu
  • działów zakupów

A także do przedstawicieli nauki, handlu, gastronomii i wszystkich innych zainteresowanych tym najszybciej rozwijającym się segmentem branży piwowarskiej.


 

 

UCZESTNICTWO W eFORUM MOŻLIWE DZIĘKI PARTNEROM WSPIERAJĄCYM:

Program

Powitanie/wstęp

Janusz Olejnik – FoodFakty – założyciel – CEO

Przegląd zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz ryzyka na zafałszowania produktów z kategorii piw, na podstawie bazy RASFF, Probase360 oraz doniesień światowych mediów

Janusz Olejnik – FoodFakty – założyciel – CEO

Segment piwa bezalkoholowego – rosnący potencjał sprzedaży zagranicznej

Grzegorz Rykaczewski – Santander Bank Polska

SIGMATEC - łagodna dealkoholizacja

Janusz Rozumecki – JMR Europe

Stawianie czoła specyficznemu wyzwaniu mikrobiologicznemu piwa bezalkoholowego

PhD Roland Pahl – Pall Corporation

Poprawa oceny sensorycznej poprzez korelację z danymi z GC-TOF-MS i wynikami analizy białka - charakterystyka wpływu czasu przechowywania piwa na jego aromat

Edyta Szyszko – LECO

Wyzwania w produkcji piwa bezalkoholowego

mgr inż. Mateusz Jackowski – Politechnika Wrocławska

Nowe warunki znakowania napojów spirytusowych w rozporządzeniu 2019/787 - jakie zmiany czekają przedsiębiorców?

Magdalena Wolska – FoodFakty

Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Nagrania dostępne wyłącznie dla użytkowników Strefy Managera

 

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn