eFORUM FoodFakty - POSTĘP W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI - STRATEGIE PLANT-BASED 2023 - Dzień 1
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Szanowni Państwo!
Kategoria produktów opartych na białkach alternatywnych, w tym plant-based, zdobywa coraz szersze kręgi klientów. Oczywistym jest, że bieżąca sytuacja ekonomiczna wpływa w krótkim okresie na zachowania klientów, ale w perspektywie długoterminowej trend pozostaje niezmiennie wzrostowy.
Im większy jest ten segment, tym większe wyzwania spotykają producentów, ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń kończąc na aspektach bezpieczeństwa żywności.
Rosnące są również oczekiwania konsumentów pod kątem funkcjonalności, smaku i wartości odżywczych.
Celem wydarzenia jest przedstawienie uczestnikom jak najszerszego horyzontu informacji obejmujących tematycznie następujące obszary:
- rynek i regulacje prawne
- technologie, formulacje
- kontrola jakosci i bezpieczeństwa, optymalizacja kosztów
- perspektywa prac naukowych i już wdrożonych nowych technologii
Tematyka dnia pierwszego jest mocno skoncentrowana na napojach roślinnych i alternatywach mleka.
Serdecznie zapraszamy na eFORUM eksperckie. Okazji do tak szerokiego spojrzenia na kategorię żywności plant-based nie można przegapić!
Wydarzenie skierowane do
Managerów i specjalistów branży spożywczej, bez ograniczeń dotyczących kategorii produktowej. Wiekszość doniesień ma charakter uniwersalny i nie ogranicza się swoim przekazem wyłącznie do produktow alternatywnych.
Wszystkich, którzy uczestniczą w procesie tworzenia produktów, ich konceptów marketingowych, produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości.
PARTNERZY
Program
DZIEŃ 1 - Start godzina 11:00 |
|
Powitanie - wstęp Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
BLOK I - Perspektywa rynkowa |
|
Rynek roślinnych alternatyw w danych sprzedażowych. Czy inflacja sprzyja rozwojowi plant-based, czy go hamuje? Agnieszka Bujak - NielsenIQ |
11:10 |
BLOK II - Perspektywa technologiczna |
|
Napoje roślinne – technologiczne wyzwania obróbki procesowej na przykładzie napojów owsianych Mariusz Goca - Tetra Pak |
11:25 |
BLOK III - Perspektywa prawna |
|
Nazewnictwo i reklama jako wyzwanie dla branży opartej o rośliny Joanna Uchańska - Chałas i Wspólnicy |
11:40 |
BLOK IV - Perspektywa przyszłość |
|
Roślinny vs. mleczny - na ile jesteśmy w stanie zbliżyć się do oryginału? dr inż. Łukasz Łopusiewicz - Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie |
11:55 |
The Future of Dairy: Beyond Animals (Przyszłość mleczarstwa: Więcej niż białka zwierzęce) Kate Krueger - Instytut Helikon USA Wykład w języku angielskim |
12:15 |
Efektywność biznesowa, czego wymagają i jakimi produktami oraz firmami zainteresowani są inwestorzy Piotr Grabowski - Foodtech.ac |
12:30 |
EQVEGAN - Europejskie kwalifikacje i kompetencje dla producentów żywności wegańskiej dr hab. Dorota Piasecka-Kwiatkowska prof. UPP - Polskie Towarzystwo Technologów Żywności |
12:42 |
SESJA Q&A - około godziny 12:57 |
POBIERZ BROSZURĘ eFORUM FoodFakty - POSTĘP W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI - STRATEGIE PLANT-BASED 2023
POBIERZ |
ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU STRATEGIE-PLANT BASED
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera