Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

eFORUM FoodFakty - POSTĘP W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI - STRATEGIE PLANT-BASED 2023 - Dzień 3

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Szanowni Państwo!

Kategoria produktów opartych na białkach alternatywnych, w tym plant-based, zdobywa coraz szersze kręgi klientów. Oczywistym jest, że bieżąca sytuacja ekonomiczna wpływa w krótkim okresie na zachowania klientów, ale w perspektywie długoterminowej trend pozostaje niezmiennie wzrostowy.

Im większy jest ten segment, tym większe wyzwania spotykają producentów, ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń kończąc na aspektach bezpieczeństwa żywności.

Rosnące są również oczekiwania konsumentów pod kątem funkcjonalności, smaku i wartości odżywczych.

Celem wydarzenia jest przedstawienie uczestnikom jak najszerszego horyzontu informacji obejmujących tematycznie następujące obszary:

  • rynek i regulacje prawne 
  • technologie, formulacje 
  • kontrola jakosci i bezpieczeństwa, optymalizacja kosztów 
  • perspektywa prac naukowych i już wdrożonych nowych technologii

Dzień trzeci to przegląd najnowszych i nadchodzących mozlwiości i wyzwań dla produktów i rynku produktów opartych na białkach alternatywnych  

Serdecznie zapraszamy na eFORUM eksperckie. Okazji do tak szerokiego spojrzenia na kategorię żywności plant-based nie można przegapić!

Wydarzenie skierowane do

Managerów i specjalistów branży spożywczej, bez ograniczeń dotyczących kategorii produktowej. Wiekszość doniesień ma charakter uniwersalny i nie ogranicza się swoim przekazem wyłącznie do produktow alternatywnych.

Wszystkich, którzy uczestniczą w procesie tworzenia produktów, ich konceptów marketingowych, produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości.

 

PARTNERZY


 

Program

DZIEŃ 2 - Start godzina 11:00

Powitanie - wstęp

Janusz Olejnik - FoodFakty

11:00

BLOK I - Perspektywa rynkowa

Wyniki finansowe branży spożywczej w świetle zmieniających się trendów konsumenckich

Mariusz Dziwulski - PKO BP

11:10

BLOK II - Perspektywa technologiczna

Jedzenie przyszłości - rozważania na temat kryteriów oceny jakości i bezpieczeństwa zamienników mięsa

Dorota Nowak-Mordoń - Intertek

11:25

Wybrane preparaty białkowe w żywności roślinnej

Arkadiusz Medyński - Brenntag

11:40

Kierunek animal-free – czy serwatka z drożdży będzie nas dziwić za 5 lat?

Maciej Otrębski - Roślinnie Jemy

11:52

Taste Tomorrow - Plant Based Perspective

Smak jutra - perspektywa produktów Plant Based

Piotr Chmielecki - Puratos

12:04

BLOK III - Perspektywa rynek, konsument, wiedza

Unveiling Consumer Acceptance of Plant-Based Foods: Insights from the EU-Funded Smart Protein Project for Developing the Next Generation of Foods

(Akceptacja konsumentów dla żywności pochodzenia roślinnego: spostrzeżenia z finansowanego przez UE projektu Smart Protein mającego na celu opracowanie żywności nowej generacji)

Elsa Guadarrama - ProVeg

Wykład w języku angielskim

12:24

SESJA Q&A - około godziny 12:39

POBIERZ BROSZURĘ eFORUM FoodFakty - POSTĘP W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI - STRATEGIE PLANT-BASED 2023

POBIERZ

ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU STRATEGIE PLANT-BASED


Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.