eFORUM FoodFakty - POSTĘP W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI - STRATEGIE PLANT-BASED 2023 - Dzień 3
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Szanowni Państwo!
Kategoria produktów opartych na białkach alternatywnych, w tym plant-based, zdobywa coraz szersze kręgi klientów. Oczywistym jest, że bieżąca sytuacja ekonomiczna wpływa w krótkim okresie na zachowania klientów, ale w perspektywie długoterminowej trend pozostaje niezmiennie wzrostowy.
Im większy jest ten segment, tym większe wyzwania spotykają producentów, ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń kończąc na aspektach bezpieczeństwa żywności.
Rosnące są również oczekiwania konsumentów pod kątem funkcjonalności, smaku i wartości odżywczych.
Celem wydarzenia jest przedstawienie uczestnikom jak najszerszego horyzontu informacji obejmujących tematycznie następujące obszary:
- rynek i regulacje prawne
- technologie, formulacje
- kontrola jakosci i bezpieczeństwa, optymalizacja kosztów
- perspektywa prac naukowych i już wdrożonych nowych technologii
Dzień trzeci to przegląd najnowszych i nadchodzących mozlwiości i wyzwań dla produktów i rynku produktów opartych na białkach alternatywnych
Serdecznie zapraszamy na eFORUM eksperckie. Okazji do tak szerokiego spojrzenia na kategorię żywności plant-based nie można przegapić!
Wydarzenie skierowane do
Managerów i specjalistów branży spożywczej, bez ograniczeń dotyczących kategorii produktowej. Wiekszość doniesień ma charakter uniwersalny i nie ogranicza się swoim przekazem wyłącznie do produktow alternatywnych.
Wszystkich, którzy uczestniczą w procesie tworzenia produktów, ich konceptów marketingowych, produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości.
PARTNERZY
Program
DZIEŃ 2 - Start godzina 11:00 |
|
Powitanie - wstęp Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
BLOK I - Perspektywa rynkowa |
|
Wyniki finansowe branży spożywczej w świetle zmieniających się trendów konsumenckich Mariusz Dziwulski - PKO BP |
11:10 |
BLOK II - Perspektywa technologiczna |
|
Jedzenie przyszłości - rozważania na temat kryteriów oceny jakości i bezpieczeństwa zamienników mięsa Dorota Nowak-Mordoń - Intertek |
11:25 |
Wybrane preparaty białkowe w żywności roślinnej Arkadiusz Medyński - Brenntag |
11:40 |
Kierunek animal-free – czy serwatka z drożdży będzie nas dziwić za 5 lat? Maciej Otrębski - Roślinnie Jemy |
11:52 |
Taste Tomorrow - Plant Based Perspective Smak jutra - perspektywa produktów Plant Based Piotr Chmielecki - Puratos |
12:04 |
BLOK III - Perspektywa rynek, konsument, wiedza |
|
Unveiling Consumer Acceptance of Plant-Based Foods: Insights from the EU-Funded Smart Protein Project for Developing the Next Generation of Foods (Akceptacja konsumentów dla żywności pochodzenia roślinnego: spostrzeżenia z finansowanego przez UE projektu Smart Protein mającego na celu opracowanie żywności nowej generacji) Elsa Guadarrama - ProVeg Wykład w języku angielskim |
12:24 |
SESJA Q&A - około godziny 12:39 |
POBIERZ BROSZURĘ eFORUM FoodFakty - POSTĘP W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI - STRATEGIE PLANT-BASED 2023
POBIERZ |
ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU STRATEGIE PLANT-BASED
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera