Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM FoodFakty - POSTĘP W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI - STRATEGIE PLANT-BASED 2023 - Dzień 3

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Szanowni Państwo!

Kategoria produktów opartych na białkach alternatywnych, w tym plant-based, zdobywa coraz szersze kręgi klientów. Oczywistym jest, że bieżąca sytuacja ekonomiczna wpływa w krótkim okresie na zachowania klientów, ale w perspektywie długoterminowej trend pozostaje niezmiennie wzrostowy.

Im większy jest ten segment, tym większe wyzwania spotykają producentów, ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń kończąc na aspektach bezpieczeństwa żywności.

Rosnące są również oczekiwania konsumentów pod kątem funkcjonalności, smaku i wartości odżywczych.

Celem wydarzenia jest przedstawienie uczestnikom jak najszerszego horyzontu informacji obejmujących tematycznie następujące obszary:

  • rynek i regulacje prawne 
  • technologie, formulacje 
  • kontrola jakosci i bezpieczeństwa, optymalizacja kosztów 
  • perspektywa prac naukowych i już wdrożonych nowych technologii

Dzień trzeci to przegląd najnowszych i nadchodzących mozlwiości i wyzwań dla produktów i rynku produktów opartych na białkach alternatywnych  

Serdecznie zapraszamy na eFORUM eksperckie. Okazji do tak szerokiego spojrzenia na kategorię żywności plant-based nie można przegapić!

Wydarzenie skierowane do

Managerów i specjalistów branży spożywczej, bez ograniczeń dotyczących kategorii produktowej. Wiekszość doniesień ma charakter uniwersalny i nie ogranicza się swoim przekazem wyłącznie do produktow alternatywnych.

Wszystkich, którzy uczestniczą w procesie tworzenia produktów, ich konceptów marketingowych, produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości.

 

PARTNERZY


 

Program

DZIEŃ 2 - Start godzina 11:00

Powitanie - wstęp

Janusz Olejnik - FoodFakty

11:00

BLOK I - Perspektywa rynkowa

Wyniki finansowe branży spożywczej w świetle zmieniających się trendów konsumenckich

Mariusz Dziwulski - PKO BP

11:10

BLOK II - Perspektywa technologiczna

Jedzenie przyszłości - rozważania na temat kryteriów oceny jakości i bezpieczeństwa zamienników mięsa

Dorota Nowak-Mordoń - Intertek

11:25

Wybrane preparaty białkowe w żywności roślinnej

Arkadiusz Medyński - Brenntag

11:40

Kierunek animal-free – czy serwatka z drożdży będzie nas dziwić za 5 lat?

Maciej Otrębski - Roślinnie Jemy

11:52

Taste Tomorrow - Plant Based Perspective

Smak jutra - perspektywa produktów Plant Based

Piotr Chmielecki - Puratos

12:04

BLOK III - Perspektywa rynek, konsument, wiedza

Unveiling Consumer Acceptance of Plant-Based Foods: Insights from the EU-Funded Smart Protein Project for Developing the Next Generation of Foods

(Akceptacja konsumentów dla żywności pochodzenia roślinnego: spostrzeżenia z finansowanego przez UE projektu Smart Protein mającego na celu opracowanie żywności nowej generacji)

Elsa Guadarrama - ProVeg

Wykład w języku angielskim

12:24

SESJA Q&A - około godziny 12:39

POBIERZ BROSZURĘ eFORUM FoodFakty - POSTĘP W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI - STRATEGIE PLANT-BASED 2023

POBIERZ

ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU STRATEGIE PLANT-BASED


Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.