Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM FoodFakty - POSTĘP W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI - STRATEGIE PLANT-BASED 2023 - Dzień 2

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Szanowni Państwo!

Kategoria produktów opartych na białkach alternatywnych, w tym plant-based, zdobywa coraz szersze kręgi klientów. Oczywistym jest, że bieżąca sytuacja ekonomiczna wpływa w krótkim okresie na zachowania klientów, ale w perspektywie długoterminowej trend pozostaje niezmiennie wzrostowy.

Im większy jest ten segment, tym większe wyzwania spotykają producentów, ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń kończąc na aspektach bezpieczeństwa żywności.

Rosnące są również oczekiwania konsumentów pod kątem funkcjonalności, smaku i wartości odżywczych.

Celem wydarzenia jest przedstawienie uczestnikom jak najszerszego horyzontu informacji obejmujących tematycznie następujące obszary:

  • rynek i regulacje prawne 
  • technologie, formulacje 
  • kontrola jakosci i bezpieczeństwa, optymalizacja kosztów 
  • perspektywa prac naukowych i już wdrożonych nowych technologii

Dzień drugi podnosi wiele tematów w obszarze optymalizacji produkcji i nowych możliwości technologicznych 

Serdecznie zapraszamy na eFORUM eksperckie. Okazji do tak szerokiego spojrzenia na kategorię żywności plant-based nie można przegapić!

 

Wydarzenie skierowane do

Managerów i specjalistów branży spożywczej, bez ograniczeń dotyczących kategorii produktowej. Wiekszość doniesień ma charakter uniwersalny i nie ogranicza się swoim przekazem wyłącznie do produktow alternatywnych.

Wszystkich, którzy uczestniczą w procesie tworzenia produktów, ich konceptów marketingowych, produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości.

 

PARTNERZY


 

Program

DZIEŃ 2 - Start godzina 11:00

Powitanie - wstęp

Janusz Olejnik - FoodFakty

11:00

BLOK I - Perspektywa prawna

Omnibus. Czyli jak zmiany dyrektyw konsumenckich wpływają na relacje dostawców i konsumentów produktów spożywczych

Karolina Kisiel - GFP Legal 

11:10

BLOK II - Od surowca do produktu - efektywność ekonomiczna i jakościowa

Produkcja żywności roślinnej – wyzwania technologiczne

Łukasz Tułaza - Brenntag

11:25

Optymalizacja jakości i wydajności produkcji: Wykorzystanie metody Dumasa w analizie białka roślinnego

Edyta Szyszko - LECO

11:37

Wysoki uzysk czy czystość produktu? Jak wygląda optymalny proces produkcji białka roślinnego?

Adrian Sikora - Flottweg

11:52

Future of The Raw Materials

(Przyszłość surowców)

Geertrui Bosmans - Puratos

12:07

Wyznaczanie poziomu zawartości białka (metodą Kjeldahla) i tłuszczu (metodą Soxhleta) w surowcach wysokobiałkowych oraz produktach na bazie roślin nawiązujących do mleka i mięsa

Magdalena Gajda-Rączka - LPP Equipment - dystrybutor BÜCHI Labortechnik

12:27

Największe wyzwania dla kontroli jakości sensorycznej produktów plant-based

Olga Stanisławska - Intertek

12:42

BLOK III - Perspektywa przyszłość

Expanding beyond plant-based meat – innovation in fermentation and cultivated technologies

(Wyjście poza roślinne zamienniki mięsa - innowacje w technologiach fermentacji i hodowli)

Charlotte Lucas - GFI

Wykład w języku angielskim

12:57

SESJA Q&A - około godziny 13:12

 

POBIERZ BROSZURĘ eFORUM FoodFakty - POSTĘP W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI - STRATEGIE PLANT-BASED 2023

POBIERZ

ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU STRATEGIE PLANT-BASED


 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.