eFORUM FoodFakty - POSTĘP W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI - STRATEGIE PLANT-BASED 2023 - Dzień 2
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Szanowni Państwo!
Kategoria produktów opartych na białkach alternatywnych, w tym plant-based, zdobywa coraz szersze kręgi klientów. Oczywistym jest, że bieżąca sytuacja ekonomiczna wpływa w krótkim okresie na zachowania klientów, ale w perspektywie długoterminowej trend pozostaje niezmiennie wzrostowy.
Im większy jest ten segment, tym większe wyzwania spotykają producentów, ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń kończąc na aspektach bezpieczeństwa żywności.
Rosnące są również oczekiwania konsumentów pod kątem funkcjonalności, smaku i wartości odżywczych.
Celem wydarzenia jest przedstawienie uczestnikom jak najszerszego horyzontu informacji obejmujących tematycznie następujące obszary:
- rynek i regulacje prawne
- technologie, formulacje
- kontrola jakosci i bezpieczeństwa, optymalizacja kosztów
- perspektywa prac naukowych i już wdrożonych nowych technologii
Dzień drugi podnosi wiele tematów w obszarze optymalizacji produkcji i nowych możliwości technologicznych
Serdecznie zapraszamy na eFORUM eksperckie. Okazji do tak szerokiego spojrzenia na kategorię żywności plant-based nie można przegapić!
Wydarzenie skierowane do
Managerów i specjalistów branży spożywczej, bez ograniczeń dotyczących kategorii produktowej. Wiekszość doniesień ma charakter uniwersalny i nie ogranicza się swoim przekazem wyłącznie do produktow alternatywnych.
Wszystkich, którzy uczestniczą w procesie tworzenia produktów, ich konceptów marketingowych, produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości.
PARTNERZY
Program
DZIEŃ 2 - Start godzina 11:00 |
|
Powitanie - wstęp Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
BLOK I - Perspektywa prawna |
|
Omnibus. Czyli jak zmiany dyrektyw konsumenckich wpływają na relacje dostawców i konsumentów produktów spożywczych Karolina Kisiel - GFP Legal |
11:10 |
BLOK II - Od surowca do produktu - efektywność ekonomiczna i jakościowa |
|
Produkcja żywności roślinnej – wyzwania technologiczne Łukasz Tułaza - Brenntag |
11:25 |
Optymalizacja jakości i wydajności produkcji: Wykorzystanie metody Dumasa w analizie białka roślinnego Edyta Szyszko - LECO |
11:37 |
Wysoki uzysk czy czystość produktu? Jak wygląda optymalny proces produkcji białka roślinnego? Adrian Sikora - Flottweg |
11:52 |
Future of The Raw Materials (Przyszłość surowców) Geertrui Bosmans - Puratos |
12:07 |
Wyznaczanie poziomu zawartości białka (metodą Kjeldahla) i tłuszczu (metodą Soxhleta) w surowcach wysokobiałkowych oraz produktach na bazie roślin nawiązujących do mleka i mięsa Magdalena Gajda-Rączka - LPP Equipment - dystrybutor BÜCHI Labortechnik |
12:27 |
Największe wyzwania dla kontroli jakości sensorycznej produktów plant-based Olga Stanisławska - Intertek |
12:42 |
BLOK III - Perspektywa przyszłość |
|
Expanding beyond plant-based meat – innovation in fermentation and cultivated technologies (Wyjście poza roślinne zamienniki mięsa - innowacje w technologiach fermentacji i hodowli) Charlotte Lucas - GFI Wykład w języku angielskim |
12:57 |
SESJA Q&A - około godziny 13:12 |
POBIERZ BROSZURĘ eFORUM FoodFakty - POSTĘP W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI - STRATEGIE PLANT-BASED 2023
POBIERZ |
ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU STRATEGIE PLANT-BASED
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera