Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Dostępne non-stop
Dotyczy tematów:
Żywność
Cel wydarzenia
W 2024 r. po raz czwarty ze wsparciem biura WFSD mamy zaszczyt zaproponować naszą lokalną, polską inicjatywę i przyłączyć się do światowych obchodów Dnia Bezpieczeństwa Żywności FAO WHO.
Hasło przewodnie tegorocznych obchodów brzmi: "BĄDZMY PRZYGOTOWANI NA NIEOCZEKIWANE".
Środa i czwartek to już klasyka w wydaniu FoodFakty, czyli przegląd wybranych obszarów i zagadnień związanych wprost z czynnikami ryzyka dla żywnści. Staraliśmy się wybrać tematy szczególnie na czasie lub takie, które właśnie wchodzą do regulacji prawnych.
Wydarzenie skierowane do
Program tegorocznego FoodFakty Safety Week jest niezwykle bogaty merytorycznie, skierowany jest do wszystkich, którzy na każdym z etapów łańcucha żywności mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje o bezpieczeństwie i jakości żywności.
Zakres i poziom merytoryczny referatów dostosowany jest do potrzeb profesjonalistów z obszaru bezpieczeństwa, zgodności, jakości, produkcji, technologii, marketingu, komunikacji oraz wyższej kadry managerskiej i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej.
Podziel się wiedzą o naszym wydarzeniu i zaproś koniecznie kolegów z firmy. Wydarzenie organizowane w ramach misji FoodFakty - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
Program
DZIEŃ 3 - Start godzina 11:00 - logowanie na webinarium otwarte od 10:55 |
|
Powitanie - wprowadzenie Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
BLOK I - Rosnące obszary ryzyka dla branży spożywczej |
|
Oszustwa żywnościowe Dorota Bocheńska – GIJHARS |
11:05 |
Walka z ukrytym zagrożeniem: jak zarządzać ryzykiem wystąpienia mykotoksyn na różnych etapach łańcucha żywnościowego? dr Barbara Szuman – NEOGEN |
11:35 |
Mykotoksyny w żywności - czy możemy ich uniknąć? Metody wysokosprawnej chromatografii cieczowej Olga Stanisławska – Intertek |
11:50 |
Azotyny i azotany w żywności - jak przygotować się na obniżenie limitów i zmianę podejścia - wymagania rozporządzenia Komisji (UE) 2023/2108 Romualda Dolińska - Silliker Polska (Mérieux NutriSciences) |
12:05 |
Wprowadzenie do procesu certyfikacji programu "Operation Clean Sweep" Włodzimierz Biel – Ekspert DNV |
12:20 |
BLOK II - Postęp w obszarze kontroli mikrobiologicznej produkcji żywności |
|
Impact of standards in rapid microbiological analysis for food safety & quality David Tomás – bioMérieux |
12:35 |
Higiena środowiska produkcji i pracownika - monitoring biofilmotwórczych patogenów ze szczególnym uwzględnieniem lekoopornych bakterii dr n. tech. Anna Ławniczek-Wałczyk – CIOP - PIB |
12:50 |
SESJA Q&A - około godziny 13:10 |
Broszura z programem FoodFakty Safety Week
ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU FFSW
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Rejestracja
Zarejestruj się