Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Dostępne non-stop
Dotyczy tematów:
Żywność
Cel wydarzenia
W 2024 r. po raz czwarty ze wsparciem biura WFSD mamy zaszczyt zaproponować naszą lokalną, polską inicjatywę i przyłączyć się do światowych obchodów Dnia Bezpieczeństwa Żywności FAO WHO.
Hasło przewodnie tegorocznych obchodów brzmi: "BĄDZMY PRZYGOTOWANI NA NIEOCZEKIWANE".
Drugi dzień poświęcamy między innymi wywołanemu przez WHO problemowi narażenia na żywność niebezpieczną najbardziej wrażliwych grup konsumentów. Taką grupą są dzieci, szczególnie te najmniejsze. Pozostałe wątki poświęcone będą nowościom z zakresu standardów, technologii i aspektów regulacyjnych.
Wydarzenie skierowane do
Program tegorocznego FoodFakty Safety Week jest niezwykle bogaty merytorycznie, skierowany jest do wszystkich, którzy na każdym z etapów łańcucha żywności mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje o bezpieczeństwie i jakości żywności.
Zakres i poziom merytoryczny referatów dostosowany jest do potrzeb profesjonalistów z obszaru bezpieczeństwa, zgodności, jakości, produkcji, technologii, marketingu, komunikacji oraz wyższej kadry managerskiej i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej.
Podziel się wiedzą o naszym wydarzeniu i zaproś koniecznie kolegów z firmy. Wydarzenie organizowane w ramach misji FoodFakty - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
Program
DZIEŃ 2 - Start godzina 11:00 - logowanie na webinarium otwarte od 10:55 |
|
Powitanie - wprowadzenie Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
BLOK I - Dzieci jako najbardziej narażona grupa na niebezpieczną żywność |
|
Czym karmisz swoje dziecko? – zanieczyszczenie żywności dla niemowląt mikroplastikiem dr Kornelia Kadac-Czapska – Gdański Uniwersytet Medyczny |
11:10 |
Małe brzuszki, duże wyzwania: największe zagrożenia związane z bezpieczeństwem żywności dla najmłodszych dr Izabela Michalczyk– NEOGEN |
11:25 |
BLOK II - Kierunek na zrównoważony rozwój |
|
Maksymalne wykorzystanie produktów ubocznych – optymalizacja produkcji oraz pozytywny wpływ na środowisko Adrian Sikora - Flottweg Polska |
11:40 |
Planowane zmiany dot. środowiskowych oznakowań na opakowaniach w prawie krajowym i unijnym Magda Biernat-Kopczyńska – REKOPOL |
11:55 |
Ryzyko greenwaschingu Mieczysław Obiedziński – TUV SÜD Polska |
12:10 |
BLOK III - Konsument w centrum uwagi, oczekiwania i wymogi regulacyjne |
|
Analiza Sensoryczna jako metoda umożliwiająca określenie trwałości oraz bezpieczeństwa produktu spożywczego Aleksandra Koperska – Intertek |
12:25 |
Co producent żywności powinien wiedzieć na temat trendów żywieniowych dr inż. Joanna Ciborska – Uniwersytet Warmińsko-Mazurski |
12:40 |
Lista składników na etykietach suplementów diety Agata Kołek – SGS Polska |
12:55 |
SESJA Q&A - około godziny 13:10 |
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Rejestracja
Zarejestruj się