Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Dostępne non-stop
Dotyczy tematów:
Żywność
Cel wydarzenia
W 2024 r. po raz czwarty ze wsparciem biura WFSD mamy zaszczyt zaproponować naszą lokalną, polską inicjatywę i przyłączyć się do światowych obchodów Dnia Bezpieczeństwa Żywności FAO WHO.
Hasło przewodnie tegorocznych obchodów brzmi: "BĄDZMY PRZYGOTOWANI NA NIEOCZEKIWANE".
Hasło podkreśla znaczenie przygotowania się na wydarzenia związane z bezpieczeństwem żywności, niezależnie od tego, jak łagodne lub poważne mogą być. Chociaż incydenty związane z żywnością mogą mieć miejsce na przykład w wyniku pomyłek, nieodpowiedniej kontroli, oszustw lub zdarzeń naturalnych, gotowość do poradzenia sobie z nimi wymaga dedykowanych i skoordynowanych wysiłków ze strony decydentów, organów odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności, ale również rolników i przede wszystkim podmiotów prowadzących przedsiębiorstwa spożywcze, wszystko po to, aby zapobiegać chorobom i zgonom.
Wydarzenie skierowane do
Program tegorocznego FoodFakty Safety Week jest niezwykle bogaty merytorycznie, skierowany jest do wszystkich, którzy na każdym z etapów łańcucha żywności mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje o bezpieczeństwie i jakości żywności.
Zakres i poziom merytoryczny referatów dostosowany jest do potrzeb profesjonalistów z obszaru bezpieczeństwa, zgodności, jakości, produkcji, technologii, marketingu, komunikacji oraz wyższej kadry managerskiej i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej.
Podziel się wiedzą o naszym wydarzeniu i zaproś koniecznie kolegów z firmy. Wydarzenie organizowane w ramach misji FoodFakty - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
Program
DZIEŃ 1 - Start godzina 11:00 - logowanie na webinarium otwarte od 10:55 |
|
Powitanie - wprowadzenie - plan tygodnia Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
BLOK I - Z perspektywy rozwiązań systemowych |
|
Przywitanie uczestników FoodFakty Safety Week przez Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych Pana Przemysława Rzodkiewicza
Globalne zasady i wytyczne dotyczące wymiany informacji w sytuacjach zagrożenia bezpieczeństwa żywności Joanna Maryniak-Szpilarska - GIJHARS, Punkt Kontaktowy Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO dla Polski |
11:10 |
Podejścia bazujące na ryzyku w działalności akredytowanych laboratoriów badających żywność - doskonalenie i element ważności wyników stosowanych w szeroko rozumianej ocenie bezpieczeństwa żywności Monika Obara - Polskie Centrum Akredytacji |
11:30 |
W stronę podejścia opartego na ryzyku - rozwój standardów GFSI Agnieszka Wryk – IFS |
11:45 |
BLOK II - Rozwiązania techniczne dla rozwoju Kultury Bezpieczeństwa Żywności |
|
Dlaczego analiza trendów jest kluczowym narzędziem kadry kierowniczej do budowania kultury bezpieczeństwa żywności? dr Barbara Szuman – NEOGEN |
12:00 |
Higiena - Człowiek czy chemia? Radosław Adamiak – CID Lines |
12:15 |
BRC Agents & Brokers – rola agenta i brokera w łańcuchu dostaw żywności Marcin Faliński – TÜV SÜD Polska |
12:30 |
BLOK III - Kultura Bezpieczeństwa Żywności |
|
Kultura bezpieczeństwa i jakości żywności – wymagania normy BRCGS oraz analiza niezgodności audytowych dr Anna Malek-Woznica - BRCGS |
12:45 |
Klimat duchowy w organizacji. Czy ma to dla nas znaczenie? prof. dr hab. Małgorzata Z. Wiśniewska – Uniwersytet Gdański |
13:00 |
SESJA Q&A - około godziny 13:20 |
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Rejestracja
Zarejestruj się