Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

FFSW: Kultura Bezpieczeństwa Żywności oraz systemy bezpieczeństwa - 03.06

Dostępne non-stop
Dotyczy tematów: Żywność

Cel wydarzenia

W 2024 r. po raz czwarty ze wsparciem biura WFSD mamy zaszczyt zaproponować naszą lokalną, polską inicjatywę i przyłączyć się do światowych obchodów Dnia Bezpieczeństwa Żywności FAO WHO.

Hasło przewodnie tegorocznych obchodów brzmi: "BĄDZMY PRZYGOTOWANI NA NIEOCZEKIWANE".

Hasło podkreśla znaczenie przygotowania się na wydarzenia związane z bezpieczeństwem żywności, niezależnie od tego, jak łagodne lub poważne mogą być. Chociaż incydenty związane z żywnością mogą mieć miejsce na przykład w wyniku pomyłek, nieodpowiedniej kontroli, oszustw lub zdarzeń naturalnych, gotowość do poradzenia sobie z nimi wymaga dedykowanych i skoordynowanych wysiłków ze strony decydentów, organów odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności, ale również rolników i przede wszystkim podmiotów prowadzących przedsiębiorstwa spożywcze, wszystko po to, aby zapobiegać chorobom i zgonom.

Wydarzenie skierowane do

Program tegorocznego FoodFakty Safety Week jest niezwykle bogaty merytorycznie, skierowany jest do wszystkich, którzy na każdym z etapów łańcucha żywności mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje o bezpieczeństwie i jakości żywności.

Zakres i poziom merytoryczny referatów dostosowany jest do potrzeb profesjonalistów z obszaru bezpieczeństwa, zgodności, jakości, produkcji, technologii, marketingu, komunikacji oraz wyższej kadry managerskiej i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej.

Podziel się wiedzą o naszym wydarzeniu i zaproś koniecznie kolegów z firmy. Wydarzenie organizowane w ramach misji FoodFakty - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności.

eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI


 

Program

DZIEŃ 1 - Start godzina 11:00 - logowanie na webinarium otwarte od 10:55

Powitanie - wprowadzenie - plan tygodnia

Janusz Olejnik - FoodFakty

11:00

BLOK I - Z perspektywy rozwiązań systemowych

Przywitanie uczestników FoodFakty Safety Week przez Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych Pana Przemysława Rzodkiewicza

 

Globalne zasady i wytyczne dotyczące wymiany informacji w sytuacjach zagrożenia bezpieczeństwa żywności

Joanna Maryniak-Szpilarska - GIJHARS, Punkt Kontaktowy Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO dla Polski

11:10

Podejścia bazujące na ryzyku w działalności akredytowanych laboratoriów badających żywność - doskonalenie i element ważności wyników stosowanych w szeroko rozumianej ocenie bezpieczeństwa żywności

Monika Obara - Polskie Centrum Akredytacji

11:30

W stronę podejścia opartego na ryzyku - rozwój standardów GFSI

Agnieszka Wryk – IFS

 11:45

BLOK II - Rozwiązania techniczne dla rozwoju Kultury Bezpieczeństwa Żywności

Dlaczego analiza trendów jest kluczowym narzędziem kadry kierowniczej do budowania kultury bezpieczeństwa żywności?

dr Barbara Szuman – NEOGEN

 12:00

Higiena - Człowiek czy chemia? 

Radosław Adamiak – CID Lines

12:15

BRC Agents & Brokers – rola agenta i brokera w łańcuchu dostaw żywności

Marcin Faliński – TÜV SÜD Polska

12:30

BLOK III - Kultura Bezpieczeństwa Żywności

Kultura bezpieczeństwa i jakości żywności – wymagania normy BRCGS oraz analiza niezgodności audytowych

dr Anna Malek-Woznica - BRCGS

 12:45

Klimat duchowy w organizacji. Czy ma to dla nas znaczenie?

prof. dr hab. Małgorzata Z. Wiśniewska   Uniwersytet Gdański

13:00

SESJA Q&A - około godziny 13:20

 


Broszura z programem FoodFakty Safety Week

ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU FFSW


 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

Rejestracja

Zarejestruj się

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.