Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

FSSC 22000 wydaje nową wersję certyfikatu Scheme

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

FSSC 22000 przedstawia 4 wersję międzynarodowego systemu zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności – certyfikat Scheme. W oparciu o doświadczenia zdobyte w ciągu ostatnich lat podczas wprowadzania wersji 3 oraz oczekiwania głównych interesariuszy (wśród których są władze oraz przemysł), FSSC 22000 wprowadza kilka istotnych zmian w celu poprawy zgodności oraz zaostrzenia wymogów.

Kilka głównych zmian dotyczy nowych wymagań dla:

- Przeprowadzania niezapowiedzianych audytów

- Wprowadzania krytycznych niezgodności

- Zapobiegania umyślnego zanieczyszczania produktu

- Wystandaryzowania raportu z audytu

- Transportu i przechowywania

- gastronomii/cateringu oraz przemysłu detalicznego/hurtowego

Nowa wersja certyfikatu Scheme jest wynikiem 14-miesięcznego, globalnego procesu w który zaangażowani byli zarówno przedstawiciele przemysłu, jednostki certyfikujące i akredytujące, jak i organizacje szkoleniowe i rządowe. Projekt prowadzony był przez FSSC 22000 oraz wspierany przez Komitet Doradczy oraz Radę Partnerów. Rada Partnerów FSSC ustaliła, że ​​wszystkie certyfikowane strony, powinny być zbadane pod kątem zgodności z 4 wersją certyfikatu począwszy od 1 stycznia 2018 r.

Program Certyfikacji FSSC wspiera nasz łańcuch dostaw pod względem zapewnienia bezpieczeństwa poprzez wprowadzenie nowych zakresów w miejscach, które wymagają pilnej certyfikacji w celu zminimalizowania zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności.” – Mark Brasler, dyrektor programu bezpieczeństwa żywności Coca-Cola

Nowe wymagania certyfikatu dostępne są tutaj.

Wybierz temat: Certyfikacja

Autor: Jakub Ostaszewski

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.