Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Studia podyplomowe na kierunku BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI prowadzone będą na Wydziale Matematyczno-Przyrodniczym Uniwersytetu Humanistyczno-Przyrodniczego im. Jana Długosza w Częstochowie. Są one skierowane do osób, które posiadają wyższe wykształcenie i są zatrudnione w jednostkach związanych z produkcją, dystrybucją i kontrolą żywności oraz dla osób z wyższym wykształceniem kierunkowym, które chcą podnieść swoje kompetencje.
Celem studiów jest usystematyzowanie i poszerzenie wiedzy z zakresu bezpieczeństwa i jakości żywności. W programie studiów znajdują się przedmioty umożliwiające zdobycie wiedzy i umiejętności w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności.
Studia podyplomowe trwają 2 semestry, a program kształcenia obejmuje 180 godzin dydaktycznych. Planowany termin rozpoczęcia I cyklu studiów to semestr letni roku akademickiego 2018/2019.
W programie nauczania studiów podyplomowych na kierunku Bezpieczeństwo i Jakość Żywności uwzględniono następujące moduły: towaroznawstwo i technologia żywności, zagrożenia żywności, organizacyjno-prawne aspekty funkcjonowania zakładów produkcji żywności, systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności, zarządzanie jakością, jakość żywności i żywienia, systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności oraz standardy żywnościowe.
Ponadto w Instytucie Chemii, Nauk o Zdrowiu i Żywności prowadzone są studia w systemie stacjonarnym i niestacjonarnym na kierunku Dietetyka (studia I stopnia) oraz Żywienie Człowieka i Dietetyka (studia II stopnia).
Więcej informacji na stronie:
http://www.ich.ajd.czest.pl/n1169,STUDIA-PODYPLOMOWE-BEZPIECZENSTWO-I-JAKOSC-ZYWNOSCI
Serdecznie zapraszamy!
Słowa kluczowe: studia, uczelnia, bezpieczeństwo żywności, jakość żywności, studia podyplomowe