Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 22.04.2020 Miejsce: Kraków
Czas trwania: 20 h
Eksport do USA jest zgodny z pewnymi wymogami prawnymi innymi niż prawodawstwo wspólnotowe. Eksporterzy żywności do USA podlegają przepisom zawartym w amerykańskiej reformie prawa dotyczącego bezpieczeństwa żywności (FSMA). Dlatego też do udziału w szkoleniach zachęcani są przede wszystkim przedsiębiorcy zarejestrowani w FDA (Food and Drug Administration) i eksportujący swoje produkty żywnościowe do USA.
Wśród nowych wymagań bezpieczeństwa żywności firmy eksportujące żywność do USA powinny, m.in.:
Szkolenie FSPCA FDA „Kontrole Prewencyjne dla bezpieczeństwa żywności” (ang. Preventive Controls for Human Food) zostało opracowane przez FSPCA we współpracy z FDA i przygotowuje do pełnienia funkcji PCQI (ang. Preventive Controls Qualified Individual) określonych w ustawie o Modernizacji Bezpieczeństwa Żywności (FSMA).
Uczestnictwo w tym kursie, prowadzonym przez trenera wiodącego w ramach FSPCA Preventive Controls for Human Food, pozwoli uczestnikowi uzyskać kwalifikacje, dzięki którym firma będzie przygotowana do kontroli Food and Drug Administration (FDA). Zalecane jest, aby co najmniej jedna osoba, zamierzająca pełnić funkcję PCQI została przeszkolenia w zakresie nowych regulacji.
Metodyka szkolenia:
Szkolenie przeprowadzone jest wg. ustandaryzowanego programu, uznawanego przez FDA. Zgodnie z wytycznymi FSMA materiały szkoleniowe są w języku angielskim.
Język wykładowy:
Polski
Czas trwania:
20 godz. (2,5 dnia)
Warunkiem uczestnictwa w tym szkoleniu jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego dostępnego na stronie: Formularz zgłoszeniowy
i przesłanie go na adres: eka@balticcontrol.com . O przyjęciu zgłoszenia zostaną Państwo poinformowani drogą mailową przez Baltic Control Poland Ltd. Sp. z o.o.
Szczegóły dotyczące szkolenia: http://balticcontrol.pl/szkolenia
Daty szkoleń:
Termin: 15.04.2020 – 17.04.2020
Miejsce: Gdynia
Termin: 22.04.2020 – 24.04.2020
Miejsce: Kraków
Termin: 20.05.2020. – 22.05.2020
Miejsc: Gdynia
Termin: 26.05.2020. – 28.05.2020
Miejsce: Warszawa
Czas trwania:
20 godz. (2,5 dnia)
Koszt szkolenia:
2.700 PLN netto + VAT 23%
*możliwość zarezerwowania noclegu po preferencyjnych cenach.
Aby pomyślnie ukończyć kurs, uczestnik musi być obecny podczas całego szkolenia i aktywnie uczestniczyć w ćwiczeniach
Zapytaj organizatora o szczegóły