Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Kontrole prewencyjne dla bezpieczeństwa żywności zgodne z wymaganiami FDA-FSMA (WARSZAWA)

Data: 26.05.2020 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 20 h

Cel szkolenia

Eksport do USA jest zgodny z pewnymi wymogami prawnymi innymi niż prawodawstwo wspólnotowe. Eksporterzy żywności do USA podlegają przepisom zawartym w amerykańskiej reformie prawa dotyczącego bezpieczeństwa żywności (FSMA). Dlatego też do udziału w szkoleniach zachęcani są przede wszystkim przedsiębiorcy zarejestrowani w FDA (Food and Drug Administration) i eksportujący swoje produkty żywnościowe do USA.

Wśród nowych wymagań bezpieczeństwa żywności firmy eksportujące żywność do USA powinny, m.in.:

  • Wdrożyć Plan Bezpieczeństwa Żywności;
  • Wskazać PCQI (Preventive Controls Qualified Individual).

Szkolenie FSPCA FDA „Kontrole Prewencyjne dla bezpieczeństwa żywności” (ang. Preventive Controls for Human Food) zostało opracowane przez FSPCA we współpracy z FDA i przygotowuje do pełnienia funkcji PCQI (ang. Preventive Controls Qualified Individual) określonych w ustawie o Modernizacji Bezpieczeństwa Żywności (FSMA).

Uczestnictwo w tym kursie, prowadzonym przez trenera wiodącego w ramach FSPCA Preventive Controls for Human Food, pozwoli uczestnikowi uzyskać kwalifikacje, dzięki którym firma będzie przygotowana do kontroli Food and Drug Administration (FDA). Zalecane jest, aby co najmniej jedna osoba, zamierzająca pełnić funkcję PCQI została przeszkolenia w zakresie nowych regulacji.

Szkolenie skierowane do

  • Firm spożywczych, które eksportują lub zamierzają eksportować do USA;
  • Osób chcących uzyskać kwalifikacje PCQI;
  • Konsultantów i audytorów;
  • Członków zespołu HACCP

Program

Metodyka szkolenia:

Szkolenie przeprowadzone jest wg. ustandaryzowanego programu, uznawanego przez FDA. Zgodnie z wytycznymi FSMA materiały szkoleniowe są w języku angielskim.

Język wykładowy:

Polski

Czas trwania:

20 godz. (2,5 dnia)

Warunki uczestnictwa

Warunkiem uczestnictwa w tym szkoleniu jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego dostępnego na stronie: Formularz zgłoszeniowy 

i przesłanie go na adres: eka@balticcontrol.com . O przyjęciu zgłoszenia zostaną Państwo poinformowani drogą mailową przez Baltic Control Poland Ltd. Sp. z o.o.

Szczegóły dotyczące szkolenia: http://balticcontrol.pl/szkolenia

Daty szkoleń:

Termin: 15.04.2020 – 17.04.2020

Miejsce: Gdynia

Termin: 22.04.2020 – 24.04.2020

Miejsce: Kraków

Termin: 20.05.2020. – 22.05.2020

Miejsc: Gdynia

Termin: 26.05.2020. – 28.05.2020

Miejsce: Warszawa

 

Czas trwania:

20 godz. (2,5 dnia)

Koszt szkolenia:

2.700 PLN netto + VAT 23%

  • Cena szkolenia obejmuje: organizację szkolenia, materiały szkoleniowe, przerwy kawowe, lunch, koszt wydania certyfikatu FSPCA AFDO.
  • Cena szkolenia nie obejmuje: zakwaterowania*, kosztów związanych z dojazdem.

*możliwość zarezerwowania noclegu po preferencyjnych cenach.

 

Aby pomyślnie ukończyć kurs, uczestnik musi być obecny podczas całego szkolenia i aktywnie uczestniczyć w ćwiczeniach

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn