Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
SweetVim® - aromaty wzmacniające słodycz
Preparaty stosowane w przemyśle napojowym, mleczarskim i cukierniczym. Dzięki zastosowaniu produktów z linii SweetVim® można podnieść odczucie słodyczy w wyrobie gotowym.
SalVim® - niskosodowa alternatywa dla soli
Zastosowanie produktów SalVim® umożliwia redukcję zawartości sodu aż do 50%, przy zachowaniu słonego smaku produktu gotowego. Jest to idealne rozwiązanie dla produktów bogatych w sól – popcorn, chipsy, prażynki, słone paluszki, solone orzeszki.
TasteVim® - linia aromatów maskujących
Preparaty mogą być stosowane w każdej kategorii żywności. Zastosowanie produktów z linii TasteVim® pozwala zamaskować gorzki smak (białka) w wyrobie gotowym oraz obniżyć odczucie słodyczy wyrobów mocno słodzonych.
ISO-Tonka® - koncepcja napojów izotonicznych na bazie ekstraktu z tonki
W ofercie jest wiele gotowych rozwiązań, firma umożliwia opracowanie indywidualnej kompozycji smakowej, która będzie idealnie dopasowana do koncepcji profilu napoju.
HopsVim® - preparaty aromatyczne chmielu
Produkty HopsVim® stanowią naturalny dodatek aromatyczny w wyrobie gotowym. Zapewniają intensywność oraz poprawiają walory smakowe i zapachowe.
Preparaty doskonale sprawdzają się jako alternatywa do chmielenia na zimno. Są też z powodzeniem stosowane w napojach bezalkoholowych, którym nadają piwny smak – charakterystyczną goryczkę oraz zapach.
InulinVim® – inulina, naturalny błonnik pokarmowy
Jest to produkt w formie proszkowej, do stosowania w napojach bezalkoholowych.
InulinVim® to naturalny produkt uzyskiwany z agawy, odpowiedni dla wegan.
Więcej: https://www.vimax.pl/marki-wlasne/
Słowa kluczowe: aromat, aromaty, alternatywa dla soli, cukier, podatek cukrowy, chmiel, inulina
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: