Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 25.10.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z mikroflorą saprofityczna odpowiedzialną za proces psucia się żywności i wykorzystaniem danych z analiz mikrobiologicznych w interpretacji zepsucia sensorycznego.
Szkolenie skierowane dla osób związanych z przemysłem spożywczym: pracowników działów jakości, technologów żywności i pracowników laboratoriów przyzakładowych.
1. Ekologia mikroflory patogennej, czynniki wzrostu i przeżycia w żywności pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
2. Wskaźniki procesów sanityzacyjnych – drobnoustroje oportunistyczne.
3. Zepsucie sensoryczne – rola drobnoustrojów SSO.
4. Kiedy i jakie parametry badać w analizie mikroflory żywności?
5. Zakończenie szkolenia, podsumowanie, pytania.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=15497&place_id=0
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46.
Zapytaj organizatora o szczegóły